Prenova kuhinje: majhni triki za veliko spremembo

prenova kuhinje

Želite osvežiti prostore v vašem domu? Začnite s kuhinjo. Od vseh prostorov je s kuhinjo najlažje eksperimentirati. S temi majhnimi triki boste dosegli veliko spremembo … Ste pripravljeni? Naj se prenova kuhinje začne!

Kuhinjski aparati kot dekor? Zakaj pa ne!

Poleg tega, da jih uporabljate za njihov osnovni namen, so lahko tudi odlična dekoracija. Retro barvni hladilnik bo osvežil prostor. Če želite doseči bolj nežen učinek, postavite hladilnik nevtralne barve izven kuhinjskega bloka, v nišo v steni ali v kotu sobe. Tudi kuhinjsko napo lahko uporabite kot zanimiv detajl v prostoru. Nape z oglenim filtrom ne zahtevajo posebne inštalacije za cevi, pridobili boste več prostora in ne boste se več mučili z razporejanjem elementov. Pečico pa obvezno postavite v višino delovne površine – je bolj praktično in lepše!

hladilnik

Kuhinjo popestrite z retro hladilnikom, kot je npr. ta znamke Gorenje.

Teksture in materiali: za vsakega nekaj

Najhitrejši način, da preobrazite videz kuhinje je, da zamenjate delovno površino ali fronte na kuhinjskih elementih. Les je vedno odlična rešitev za manjše prostore, za modernistični videz pa izberite fronte z visokim sijajem. Elementi iz nerjavečega jekla dajejo vtis profesionalne kuhinje (da, prav takšne, kot jo ima Jamie Oliver). Za izvirnost predlagamo fronte z izgledom šolske table (najnovejši trend). Gostje si bodo lahko izmenjevali sporočila ali – kot pri majhnih restavracijah – napišejo, kaj je na meniju tega dne. Kuhinjo lahko popestrite tudi tako, da zamenjate stenske ploščice ali nalepite tapete in jih zaščitite s steklom.

Posode – naj se vidijo!

Kuhinjske posode po večini skrivamo v kuhinjskih omarah. Zakaj ne bi za spremembo malih keramičnih ali steklenih mojstrovin izpostavili pogledom – polepšali boste prostor in vse vam bo na dosegu roke. Na odprte police postavite stekleno posodo – obarvale bodo stene s prelomi svetlobe v igrivih barvnih odtenkih. Postavite magnetni nosilec – nanj obesite ves pribor, ki vam leži v predalih.

posoda

Posodo, krožnike in pribor postavite na police, naj se vidijo.

Za prave ljubitelje kulinarike

Če so živila na vidiku, bodo navdih za kuhanje. Zato ne oklevajte – stojalo za vino postavite na pult ali na steno, za francoski pridih. Postavite steklene kozarce na vidno mesto in v njih posujte oreščke – da vas spomnijo na zdravo življenje. V kozarce dajte različne vrste testenin, kot to počnejo Italijani. Na police razporedite začimbe iz eksotičnih destinacij – povejte zgodbe o tem, kam vse ste potovali, olivno olje pa pretočite v neobičajno steklenico. Izdelajte mini zeliščni vrt, sladkor, moko in kavo pa presujte v sklede. Že z majhnimi spremembami boste narekovali videz celotne notranjosti. Boste videli, prenova kuhinje bo prav zabavna, rezultat pa zadovoljstvo, udobje in čudovit videz.

Foto: Gulliver/Getty Images, PR