Trajnostna podeželska hiša Ashtona Kutcherja in Mile Kunis

Trajnostna podeželska hiša

Ne, Ashton Kutcher in Mila Kunis ne živita na kmetiji in ne, niti na podeželju ne. Ta trajnostna podeželska hiša se nahaja na hribih Beverly Hillsa v Los Angelesu in s svojim dizajnom kar vzame dih.

„Želela sva dom, ne posesti,“ je Mila Kunis povedala za Architectural Digest, ki je tudi posnel čudovite fotografije njune hiše. Na 2,5 hektarjih sta si Mila Kunis in Ashton Kutcher ustvarila dom – hišo, ki je povezana s hišo za goste oziroma prostorom za zabavo, prav tako pa ima prostostoječi paviljon z žarom in bazen. „Želela sva, da bi bila hiša videti kot stari hlev, nekaj, kar je bilo tam že desetletja in se je kasneje spremenilo v hišo. Obenem pa sva želela vnesti moderen občutek,“ je dodal Ashton.

Petletni projekt

Oba igralca sta namreč obsedena z notranjim opremljanjem, zato sta si zadala petletni projekt hiše, pri tem pa zbirala ideje kar na Pinterestu. „Da hišo zgradiš na novo, ni majhna reč. Vedela sva, da naju bo to, ali povezalo ali odtujilo,“ je dejala Mila. Še dobro, da imata podoben okus. „Ko sva vsak zase pripravila ideje, slike in primere, je bilo 90 odstotkov slik popolnoma enakih. Večina hiš pa je bila zasluga arhitekta Howarda Backena,“ je povedal Ashton. Tega arhitekta, ki je mojster na področju moderne podeželske hiše, sta tudi izbrala za izvedbo svoje hiše.

bazen

Trajnostna podeželska hiša

Od materialov najbolj izstopajo rustikalni materiali, kot so predelan les, betonske plošče in steklo. Backen je o slavnemu hollywoodskemu paru povedal: „Ashton in Mila sta ena izmed najbolj pametnih in radovednih ljudi, s katerimi sem kdajkoli delal. Pogovarjali smo se o vsaki podrobnosti in o takih rečeh se ne pogovarjam z vsakim klientom.“ Aktivno sta bila vključena v vse aspekte gradnje in opremljanja, prav tako pa je bil njun cilj, da skupaj z ekipo ustvarijo trajnostni dom zanjo in za njuna otroka, Wyatt in Dimitrija. Hišo napaja fotovoltaika, ki ustvari veliko več energije, kot jo posest sploh potrebuje. Prav tako pa je ob hiši tudi obdelovalna zemlja, na kateri pridelata kar nekaj hrane, saj želita, da celotna družina gleda na to, kako se prehranjuje.

dnevna

„Da bi čutili mir, mora biti vse na svojem mestu. Če svet okoli tebe ni urejen in je kaotičen, je težko strniti misli in doseči notranji mir. Ko sva v naši hiši, pa vse skupaj dobi smisel,“ je zaključila Mila.

Foto: last Architectural Digest