5 trikov, s pomočjo katerih bodo vaši lasje vedno dišali

lasje

Če si želite, da bi vaši lasje vedno lepo dišali, sledite našim praktičnim in učinkovitim nasvetom.

Lasje, ki lepo dišijo: najboljši nasveti

Verjetno tudi vi spadate med tiste ženske, ki sanjajo o tem, da bi jim lasje vedno lepo dišali. Vprašanje je le, kako čim dlje ohraniti dišeče lase, ne da bi v nego las vložili na desetine ur. Na to vprašanje odgovarjamo s preprostimi triki in navadami, ki jih lahko vključite v svojo rutino, da bodo vaši lasje vedno lepo dišali ter bili tudi zdravi, sijoči in lepi.

  1. Umijte si lase

Ko se v laseh naberejo olje, umazanija in ostanki izdelkov za oblikovanje, se ustvari gojišče za bakterije in celo glive, ki lahko povzročijo neprijeten vonj. Če torej želite, da vaši lasje ostanejo sveži in dobro dišijo, morate imeti dobro rutino za nego las.

Kako pogosto si morate umivati ​​lase ? Tu se mnenja res razlikujejo. Nekateri strokovnjaki priporočajo uporabo šampona vsak dan, če imate normalno lasišče. Odvisno od stopnje proizvajanja sebuma na lasišču, količine vlage, ki jo lasje potrebujejo, ali zdravstvenega stanja, kot je npr. prhljaj, pa je odvisno, kako pogosto si boste lase umivali.

  1. Uporabite šampon prijetnega vonja

Umivanje je samo po sebi sinonim za čiste in dišeče lase, toda izbira pravih izdelkov lahko res naredi razliko. Intenzivno dišeč šampon bo ta občutek še okrepil. Obstajajo nekateri s prodornimi dišavnimi notami, ki trajajo dolgo časa. Prepričajte se, da so vonji izdelka narejeni iz naravnih olj ali sestavin in ne sintetike, da ne poškodujejo vaših las.

lasje

  1. Posezite po suhem šamponu

Če ste pravkar prišli iz telovadnice, imate pomemben sestanek ali je vaše lasišče mastno in si trenutno ne morete umiti las, uporabite suhi šampon. To so pršila v prahu, ki vpijajo nečistoče in olja ter puščajo lep vonj. Lasem pa dodajajo tudi volumen.

  1. Naredite si piling lasišča

Če ste si že umili lase, vendar še vedno ne dišijo tako, kot si želite, verjetno potrebujete izdelek, s katerim boste odstranili odvečne izdelke, olje in vso umazanijo, ki lahko zamaši folikle las. V tem primeru lahko uporabite piling za lase in določene šampone za razstrupljanje, vendar priporočamo, da se pri frizerju pozanimate, kateri tretma je pravi za vas.

  1. Za intenziven vonj las nanesite parfum za lase

Zaradi vaših navad umivanja in nege vaši lasje že dišijo, a vam še vedno nekaj manjka? To je zadnji korak, ki ga morate upoštevati: nanesite parfum za lase. Vas skrbi, da bi se vonji vašega šampona, dišave za telo in parfuma za lase ‘tepli’ med seboj? Tukaj je pravilen vrstni red in način uporabe, da se to ne zgodi:

  • Ko se stuširate, nanesite svoj parfum na pulzne točke. Parfum za telo torej uporabite pred parfumom za lase.
  • Ko ste oblečeni in so vaši lasje počesani in popolnoma suhi, poškropite po laseh parfum.
  • Prepričajte se, da se vonjave v šamponu (in balzamu) ujemajo s prevladujočimi notami v parfumu za lase. Če izberete cvetlične dišave, naj ju vsebujeta oba izdelka, enako velja za sadne, vodne ali vaniljeve dišave.
  • Če želite, da vaš parfum za lase izstopa bolj kot vonj vašega šampona, uporabite šampone z zelo nežnim vonjem, tako da bo parfum za lase v središču pozornosti.
  • Če želite, da je vonj vaših las bolj opazen kot vonj telesa, si parfum za lase nanesite večkrat čez dan.

 

Tako lahko v nekaj sekundah dosežete lesk las kot iz salona

Foto: gpointstudio/ Getty Images Plus via Getty Images; Neilson Barnard / Staff / Getty Images Entertainment