S temi 4 napitki se boste znebili napihnjenosti

znebili napihnjenosti

Z napihnjenostjo se bori veliko ljudi, gre pa za težavo, ki je predvsem nadležna, če se ves čas počutite kot balon. V prazničnem decembrskem času, ko po navadi pojemo več kot sicer, pa je še toliko bolj pogosta. S temi 4 napitki, ki vam jih predstavljamo v nadaljevanju, se boste končno znebili napihnjenosti.

Poleg prehranskih dopolnil, ki vam lahko pomagajo pri napihnjenosti, obstajajo tudi napitki. Najbolje je, da si tak napitek pripravite zjutraj. Pri napihnjenosti ima glavno vlogo prehrana, poleg nje pa voda, ki je pomembna za celoten organizem. Ta grozen občutek napihnjenosti pa vam bo pomagala zmanjšati tudi vadba ali preprosto gibanje v naravi. Poglejte, kateri napitki se priporočajo in si jih lahko pripravite kar doma.

Naravni sokovi

S tem ne mislimo sokov, ki v večini vsebujejo sadje, saj sadje vsebuje veliko sladkorja. Z naravnimi sokovi mislimo tiste, ki imajo majhen dodatek sadja in so večinoma sestavljeni iz zelenjave. Na družbenih omrežjih je že nekaj let velik hit sok zelene in to ne brez razloga. Zmanjšuje napihnjenost, vnetne procese in podpira imunski sistem. Če pa vam zelena ni všeč po okusu, ji dodajte špinačo, jabolko ali limono. Seveda ti sokovi nisto zamenjava za en obrok, so samo dodatek k normalni prehrani. Še to, za sok potrebujete le mešalnik, ne posebnega sokovnika.

Rastlinski čaji

Vseeno je, če pijete tople ali hladne čaje, glavno je, da dobro delujejo na vaš organizem. Če pa še vedno niste poskusili hladnega zelenega čaja z dodatkom vanilje, ga dajte, saj bo zagotovo postal vaša najljubša osvežilna poletna pijača. Pri težavah z napihnjenostjo bi se vsekakor morali izogibati alkoholu, prav tako pa pijačam z umetnimi sladili. Poskusite raje rastlinske čaje iz hibiskusa, zelenega čaja, komarčka … ali katerikoli drugi čaj, ki vam je všeč.

Juhe z veliko minerali

Čeprav ne gre za tipičen napitek, lahko juha zelo pripomore k naši prebavi. Sploh, če je bogata z vitamini, minerali, omega-3 maščobnimi kislinami in drugimi hranljivimi sestavinami, ki v telesu zmanjšujejo vnetne procese in ohranjajo dober imunski sistem. Poskusite juho s čebulo, krompirjem, česnom, peteršiljem, zeleno in korenčkom, ki ji dodate še borovnice. To je popoln recept proti napihnjenosti.

Voda na drugačen način

Še enkrat vas moramo opomniti, da je voda pomembna za celoten organizem – hidratacijo, kožo, delovanje organizma in tudi za napihnjenost. Niti ne rabite piti navadne vode, dodate ji lahko malo kumare, limone ali jagod. Tako boste dobili osvežujoč napitek, ki bo pomagal zmanjšati napihnjenost. Odličen recept je tudi voda z limono in kajenskim poprom.

 

To je po besedah dietetikov napitek številka 1 za upočasnjevanje staranja

Foto: Vera Livchak / Getty Images Plus via Getty Images