7 načinov, kako se znebiti razcepljenih konic

razcepljenih konic

To lahko v enem koraku reši striženje, vendar si tega vedno ne želimo. Da pa bi preprečili nastanek razcepljenih konic, je potrebno poskrbeti, da bodo vaši lasje močni. In mi imamo odlične nasvete, kako to storiti.

Kaj sploh povzroči razcepljene konice?

Še preden preidemo na nasvete, moramo razložiti, zakaj sploh nastanejo razcepljene konice. V največ primerih so rezultat suhih las, barvanih las in oblikovanja s toplotnimi napravami. Konice pa so prav tako najstarejši del las, zato so tudi najšibkejši del. Ko se konice enkrat začnejo cepiti, tega ne moremo več popraviti, obstaja pa nekaj preprostih načinov, kako lahko zmanjšate poškodbe las.

7 načinov, kako se znebiti razcepljenih konic

1. Lase posušite na pol

Če lase s sušilnikom in visoko temperaturo posušimo do suhega, je velika verjetnost, da se bodo konice zaradi suhosti začele lomiti. Zato je najbolje, da jih najprej 50-80 % posušite na zraku, šele nato pa s sušilnikom oblikujete in s krtačo zgladite. Prav tako je dobro nanje nanesti vlažilno kremo, ki bo zmanjšala naelektrenost in nahranila konice.

2. Uporabite krtačo, ki lase razvozla

Lase je najbolje najprej prečesati z glavnikom, ki ima široke zobe ali pa s posebno krtačo, ki bo lase razvozlala. Lase je tudi dobro razdeliti na dele in jih česati po segmentih.

3. Nastavite na najnižjo temperaturo

Vsaka naprava za oblikovanje las, ki ima več kot 180 stopinj Celzija, jih bo izsušila in iz njih izvlekla keratin. Ko se to zgodi, je keratin nemogoče nadomestiti.

4. Ne trgajte konic

Veliko ljudi ima navado trgati razcepljene konice. Tega ne počnite, saj boste s tem še bolj uničili lase.

5. Odločite se za ‘mikro’ striženje

Če vas je strah, da bi frizer odrezal preveč las, se z njim dogovorite, da vam večkrat naredi ‘mikro’ striženje – to pomeni, da po slojih odreže čisto malo las.

6. Uporabljajte brisačo iz mikrofibre

Navadne brisače so v redu, toda tiste iz mikrofibre bodo res naredile čudeže in ne bodo poškodovale vaših las. Mokre lase ovijte v takšno brisačo in nekaj minut počakajte, da se vlaga vpije vanjo.

7. Investirajte v keratinski tretma

Keratin je protein v laseh, ki pomaga gladiti kutikule, zato so lasje posledično manj naelektreni, mehki in se jih lažje oblikuje. Strokovnjaki tako priporočajo keratinske tretmaje, ki se izvajajo v salonih. Takšen tretma bo deloval nekaj mesecev, vendar to ne pomeni, da las ne boste rabili striči.

 

Frizer Jennifer Lopez je ravnokar razkril, kako ustvariti čop z veliko volumna

Foto: Prostock-Studio / Getty Images Plus via Getty Images