Ajda Rotar Urankar: “Ličenju namenim le 10 minut”

ajda rotar urankar

»Spisek zvezdnic, ki izgledajo odlično, je neskončno dolg, vendar zame lepoto poosebljajo moje najbližje prijateljice. Čeprav ličila in popravljanje fotografij delajo čudeže, sta pristen nasmeh in toplina tisto, kar zares šteje. Tudi najbolj neopazno osebo lahko dobra vizažistka spremeni v žensko, ki jo bo industrija označila za lepo. Vendar ko govorimo o resnični lepoti, je na prvem mestu karakter,« pravi Ajda Rotar Urankar, oblikovalka in ustanoviteljica blagovne znamke Minimellows. 

Ajda Rotar Urankar nam je zaupala svoje lepotne trike, rituale … Preberite v naslednjih vrsticah.

Kateri je vaš najljubši lepotni ritual?

Vsake toliko si zvečer privoščim celostni domači spa. Kožo na obrazu in vratu sčistim z nežnim pilingom in micelarno vodo, nato pa si nanesem obrazno masko. Tretmaje rada malo menjam, med najljubšimi pa sta mi trenutno Skincode Cellular in Starskin Gold. Po maski imam res občutek, kot da je moja koža nekaj let mlajša.

Sledite lepotnim smernicam pri ličenju ali imate svoj stil?

Pri ličenju imam dokaj preprost stil, ki pa se verjetno s trendi niti ne spreminja. Všeč mi je naravni videz in mislim, da mojemu obrazu močno ličenje ne pristoji. V najstniških letih sem se intenzivno ukvarjala s športom in ličil skoraj nisem uporabljala, ker res ni bilo praktično. Verjetno sem se zato takrat navadila svojega obraza brez ličil, sedaj pa jih rada uporabljam, a še vedno v tolikšni meri, da sem si čim bolj podobna. Ko me je za poroko naličila vizažistka, se sploh nisem prepoznala. Prosila sem jo, da mi odstrani vsa ličila in na koncu sem se naličila sama, bolj v naravnem stilu.

Kaj vse se skriva v vaši kozmetični torbici?

Krema za obraz, krema z zaščitnim faktorjem, zobna ščetka in zobna pasta, strgalo za jezik in medzobna ščetka, naraven deodorant, odstranjevalec ličil in maskara.

Kateri lepotni produkt je na vaši nočni omarici, ki je ves čas pri vaši roki?

V zimskih mesecih se vsak večer pred spanjem namažem s kremo za roke. Moj ritual pred spanjem je, da preberem nekaj strani knjige, zraven pa si namažem roke s kremo, ki se hitro vpija. Na obraz vedno pazimo, na roke pa velikokrat pozabimo. Vendar so tudi roke zelo pomembne. Zaradi pogostega umivanja se hitro izsušijo in se na njih hitro pokažejo znaki staranja.

ajda rotar urankar

Ste prava ustvarjalka! Ustanoviteljica blagovne znamke Minimellows, kjer najdejo mamice kvalitetne stvari za svoje malčke, radi se poigravate tudi z notranjim oblikovanjem, ponosni ste tudi na svoj mini vrtiček. Ste morda že kdaj pomislili, da bi pričeli ustvarjati tudi kaj na področju kozmetike? Morda sami zmešali kakšno kremico?

To je pa, kot bi mi brali misli (smeh). Prijateljica, ki živi v Švici, se tam že vrsto let ukvarja z razvijanjem kozmetičnih izdelkov za nekatera zelo uspešna podjetja. Že večkrat sva se pogovarjali o tem, da bi razvili svojo blagovno znamko, ker se z znanjem lepo dopolnjujeva, deliva pa si ljubezen do kvalitetnih in premišljenih izdelkov. Ker pri Minimellows vidim, koliko časa in truda zahtevajo kvalitetni izdelki, za kozmetiko še čakam na pravi čas, jo pa definitivno imam na spisku.

Ali obiskujete lepotne salone in katerim negam se ne morete upreti?

Občasno grem na keratinski tretma las, ker imam bolj krhke lase, zato še toliko bolj pazim nanje. H kozmetičarki pa nisem nikoli hodila, do dveh mesecev nazaj, ko mi je prijateljica priporočila Innofacial Aquapeel. Takrat sem se v ta tretma čisto zaljubila in si zadala cilj, da bom hodila nekajkrat letno. Bomo videli, če mi bo uspelo, do sedaj sem bila le enkrat (smeh). Ne vem, če šteje, ampak nikakor se ne morem upreti tajski masaži. Glede na to, da je masaža tudi zelo koristna za telo, pa jo obiščem še s toliko večjim veseljem. Po njej se počutim kot prerojena.

Če bi imeli samo 10 minut časa za ličenje, katere izdelke bi izbrali in kaj iz lepotnega rituala bi izpustili?

Ličenju namenim več kot 10 minut le za posebne priložnosti. Najraje imam samo maskaro in svetlo črtalo za obrvi, po potrebi pa še korektor za podočnjake. Če imam kakšno minutko več, uporabim tudi črno črtalo za oči. Se mi zdi, da ti izdelki naredijo največ, najhitreje. Za vsakodnevno ličenje pudra recimo sploh ne uporabljam, ker imam občutek, da mi zaduši kožo. Ko pa ga že uporabim, imam najraje Face & Body znamke MAC, ker ni preveč prekriven. Rada imam, da so kakšne nepravilnosti tudi vidne, vseeno pa polepša izgled kože.

Hitra pričeska: spuščeni lasje ali figa?

Spuščeni lasje, kadar je le možno. Večkrat na teden se ukvarjam s športom in takrat moram imeti spete lase, čeprav ne maram občutka, ki ga elastika pusti na laseh. Se mi zdi, da mi jih v trenutku poškoduje.

Kako skrbite za svoje prelepe lase? Kdaj ste bili nazadnje kratkolasi?

Za lase pa res pridno skrbim. Uporabljam kakovostne šampone in balzame, rada si privoščim tudi posebne tretmaje. Za volumen občasno uporabim suh šampon, vendar ne več kot nekajkrat na mesec. Čeprav naredi čudež, je bolj instant rešitev, saj izsuši lasišče in si nato zvečer vedno nanesem masko. Nazadnje sem imela paž šest let nazaj, vendar ni preveč praktičen. Je ravno taka dolžina, da me pri športu moti, če so lasje spuščeni, vseeno pa so prekratki za v čop.

Katera ženska za vas pooseblja lepoto in zakaj?

Spisek zvezdnic, ki izgledajo odlično je neskončno dolg, vendar zame lepoto poosebljajo moje najbližje prijateljice. Čeprav ličila in popravljanje fotografij delajo čudeže, sta pristen nasmeh in toplina tisto, kar zares šteje. Tudi najbolj neopazno osebo lahko dobra vizažistka spremeni v žensko, ki jo bo industrija označila za lepo. Vendar ko govorimo o resnični lepoti, je na prvem mestu karakter.

“Ličenju namenim več kot 10 minut le za posebne priložnosti. Najraje imam samo maskaro in svetlo črtalo za obrvi, po potrebi pa še korektor za podočnjake.” – Ajda Rotar Urankar

Intervju: Ilona Penzeš; Foto: Nina Roydo