Barva, ki bo to sezono prevladovala v lepotnem in modnem svetu

barva

To je barva, ki pristaja praktično vsem, zato smo navdušeni, da jo bomo v letu 2022 srečevali povsod.

Govorimo o zeleni barvi, ki jo lahko odlično skombiniramo z vijolično ter na ta način sledimo ‘color blocking’ trendu – vseeno, ali govorimo o ličenju ali o modi. Zelena se je to sezono pojavila tudi kot odgovor na trenutno stanje v svetu, kar se tiče okolja. Znamke so namreč začele razmišljati bolj eko in tudi o tem, kako lahko ohranijo svet in v to vključijo tudi druge ljudi. Ker pa je zelena nevtralna barva, bo pristajala vsem tonom kože. To pomeni, da boste zagotovo našli odtenek, ki vam bom všeč.

Bottega Veneta je bila ena prvih znamk, ki je že lani na svojih modni reviji nakazala, da bo zelena v prihodnji sezoni dobila veliko moč. Če pa vas zanima, kako bi zeleno barvo vključili v ličenje, to ne rabite storiti le s senčilom Uporabite lahko tudi zeleno črtalo za veke ali si z zelenim lakom naredite manikiro.

Če imate rjave oči, je najbolje poseči po olivnih odtenkih zelene, lahko pa uporabite tudi zlate odtenke zelene. Medtem ko modrim očem lepše pristajajo temnejši odtenki zelene. Če pa imate zelene oči, boste imeli malce več težav pri izbiri. Če je barva vaših oči svetlo zelena, izbirajte olivne odtenke, če pa imate temno zelene oči, izberite močnejši odtenek zelene.

Ko boste našli pravi odtenek, je čas, da se odločite za videze, ki vam ustrezajo, zato vam v nadaljevanju prinašamo nekaj navdiha.

 

Primer oziroma podlaga za obraz bo zabrisala pore in podaljšala obstojnost pudra

Foto: Heckmannoleg / Getty Images Plus via Getty Images; povzeto po ljepotaizdravlje.hr