Božična manikira: 9 idej za pravo praznično vzdušje

Božična manikira

Božična manikira vam daje proste roke, da si na nohtih omislite pravzaprav karkoli si želite. Oziroma povedano z drugimi besedami: nič ni preveč kičasto. Strokovnjakinja za nohte Saška Fajfar @saskafajfar je tako za L&Z spet pripravila ideje za manikiro – tokrat božično.

1. Minimalizem z dodatkom

Če ste minimalistka in vam kič nikakor ni všeč, si nohte nalakirajte z eno barvo, najbolje pastelno in na le en noht dodajte majhno poslikavo po želji – to je lahko srce, zvezda, bleščica …

2. Holografski nohti

Če želite, da se vaši nohti bleščijo kot disko krogla, uporabite holografski lak. Na en noht pa dodajte drugačno poslikavo v kombinaciji bele in rdeče, ki bosta nohte obarvali praznično.

3. Jelenček Rudolf

Ikona božiča – jelenček Rudolf, je odlična ideja za poslikavo na nohtih. Najbolje je, da z njim poslikate na vsaki roki po en noht, da ne bo preveč. Ostale nohte nalakirajte v nežnem bisernem ali rdečem odtenku.

4. Večna rdeča

Rdeča je barva božiča, zato z njo nikakor ne morete zgrešiti. Na en noht lahko dodate tudi nekaj belih pik – npr. tudi v obliki snežinke.

5. Naj se sveti!

Tudi zlata barva je povsem praznična in v decembru zelo dobrodošla. Pri tem odtenku ne rabite komplicirati s poslikavo.

6. Igriva poslikava

Zakaj ne bi na en noht narisali medvedka, na enega pa črnih pik? Gre za zelo igrivo, a obenem tudi praznično poslikavo.

7. Lučke na nohtih

Nohte najprej nalakirajte z belim lakom, počakajte, da se posuši, nato pa na konice narišite praznične lučke. Dodate jim lahko tudi bleščice.

8. Rdeča, zelena, bela in zlata

To so barve, ki kar izžarevajo praznični duh. En noht nalakirajte v rdeči, drugega v zeleni, preostale pa v beli barvi. Na nohte v beli barvi nato dodajte še pike v kombinaciji barv z zlato.

9. Črna z dodatkom

Za vse, ki obožujete črno barvo, je tukaj ideja, kako nohte popestriti in jih narediti praznične. Na enega narišite motiv pingvina in vaši nohti bodo povsem zimski.

 

Modni jesenski odtenki lakov za nohte – po mnenju strokovnjakinje

Foto: arhiv Saške Fajfar