Če imate suho kožo, vas lahko reši ta DIY čokoladna maska

čokoladna maska

Če je vaša koža na obrazu, vratu in dekolteju suha, poskusite domačo masko iz čokolade. Čokolada vsebuje vitamine in minerale, prav tako pa kofein, ki pospešuje prekrvavitev. Kakavovo maslo v čokoladi vlaži kožo, jo pomlajuje ter ji daje sijoč videz. Čokoladna maska za suho kožo bo ob enkrat tedenski uporabi vašo kožo pomladila in polepšala.

Čokolada je bogata tudi z drugimi koristnimi snovmi, kot sta teobromin in teofilin, ki poskrbita za napeto kožo, zato je čokoladna maska za suho kožo idealna tudi v boju proti gubicam. V kozmetični industriji pri izdelavi kozmetičnih izdelkov zato uporabljajo čokolado s čim višjim odstotkom kakava.

Naredite dve čokoladni maski:

1. Zmešajte rumenjake in dodajte po žlico kisle smetane, tople vode in temne čokolade, ki ste jo stopili na pari. Dobljeno zmes nato nanesite na predhodno očiščen obraz, vrat in dekolte ter jo s krožnimi gibi masirajte v kožo. Po 15-20 minutah masko sperite z mlačno vodo. Po uporabi bo vaša koža nahranjena in sijoča.

2. Na pari stopite 50 g temne čokolade in ji dodajte žličko oljčnega olja. Zmes ohladite na telesno temperaturo in jo z nežnimi krožnimi gibi nanesite na očiščen obraz, vrat in dekolte. Maska naj deluje 15 minut, nato pa jo sperite z mlačno vodo. Ta maska bo kožo nahranila, jo napela, osvežila in pomladila.

Vitamin C za nego kože najverjetneje uporabljate narobe.

 

Foto: Valua Vitaly / iStock / Getty Images Plus via Getty Images