Vitamin C za nego kože najverjetneje uporabljate narobe

vitamin c za nego kože

Ne skrbite, niste edini. Vsi dobro vemo, da ima vitamin C za nego kože številne prednosti, saj je ena najmočnejših sestavin, ki se bori proti prostim radikalom.

To pomeni, da upočasnjuje staranje, obnavlja poškodovane celice, zmanjšuje videz brazgotin ter poenoti ten. V letu 2020 je bil vitamin C za nego kože tudi ena najbolj iskanih sestavin, kar nas sploh ne čudi. Morate pa vedeti, da je škoda zapravljati denar na izdelkih s to sestavino, če jih ne uporabljate pravilno. Ko investirate v vitamin C, morate paziti na naslednje stvari.

Pakiranje izdelka

Verjetno ste že slišali za ‘stabilnost’ vitamina C? Vitamin C se namreč ob izpostavljanju svetlobi in zraku razgradi in razpade, zaradi česar ni več tako učinkovit. Iz tega razloga je zelo pomembno, v kakšni embalaži je pakiran. Steklenička mora biti temna in dobro tesniti. Da bi se izognili prevelikemu izpostavljanju zraku, takšen izdelek uporabite le enkrat dnevno.

Pravilno shranjevanje

Papirnata embalaža in nato temna steklenička varujeta vitamin C pred razpadanjem. Vendar je zelo pomembno, da izdelka ne izpostavljate direktni sončni svetlobi in vročini. Najbolje ga je hraniti v temnem prostoru (hladilniku ali na kozmetični polički).

Rok trajanja

Verjetno boste presenečeni, če vam povemo, da je rok uporabe nekaterih izdelkov s to sestavino le 6 tednov. Zato pred nakupom dobro preglejte tudi rok uporabe, ki se največkrat skriva na spodnji strani stekleničke ali embalaže. Po tem času izdelek več ne bo dovolj učinkovit.

Neredna uporaba

Vztrajnost je tudi tukaj ključ do uspeha (kot marsikje). Redna uporaba bo zagotovila zdrav videz polti, koža pa bo sveža in sijoča. Da bi zagotovili vse prednosti antioksidantov, morate vitamin C nanašati vsak dan.

Preberite tudi članek Obstaja razlika med vlaženjem in hidriranjem kože.

Foto: Fortyforks / iStock / Getty Images Plus via Getty Images, PR