Čiščenje obraza med tuširanjem: da ali ne?

čiščenje obraza

Pravilna lepotna rutina je polovica zdravja vaše kože. Med drugo polovico pa seveda spada vaš način življenja ter stopnja stresa, s katero se spopadate in prehrana. Verjetno vas veliko počne to napako, da čiščenje obraza izvajate med tuširanjem. Se sprašujete, kaj je s tem narobe? Berite dalje.

Vseeno, ali se tuširate zjutraj ali zvečer, če je v to tuširanje vključeno pranje las, umivanje telesa ter čiščenje obraza, potem strokovnjaki pravijo, da je en korak pri tej lepotni rutini napačen. Enotnega mnenja so, da v času tuširanja nikakor ne smete čistiti tudi obraza – čiščenje obraza in umivanje telesa bi morali ločiti. Zakaj?

Voda, s katero se tuširate, je previsoke temperature za obraz, kar je velik problem še posebej v hladnejših mesecih. Čeprav je najbolj priročno in najhitreje obraz umiti kar pod tušem, lahko to povzroči izsušenost kože, rdečico in pekoč občutek. Vroča voda namreč iz kože posrka naravna olja. Če pa imate že v osnovi suho kožo, ji bo to še dodatno škodovalo.

Torej, če si obraz umivate pod tušem, dobro razmislite in se tej navadi odpovejte v dobro svoje kože. Boste videli, hvaležna vam bo. Rezultate izboljšanja pa boste hitro opazili.

Jutranje umivanje obraza: Je ta ritual sploh nujen za nego kože?

Foto: Prostock Studio / iStock / Getty Images Plus via Getty Images