Kako kožo pripraviti na ličenje, da bo gladka in sijoča?

kožo pripraviti na ličenje

Če koža ni dobro pripravljena, tudi ličila na njej ne bodo videti dobro. Vseeno, ali govorimo o dnevnem ali večernem ličenju. Zato so pred vami nasveti, kako kožo pripraviti na ličenje, da bo gladka in sijoča.

Vsi vemo, da ko se nam mudi, velikokrat kar preskočimo negovalno rutino in se naličimo. To pa lahko privede do tega, da ličila na koži ne bodo izpadla najbolje. Vendar verjemite nam, če boste kožo vsak dan negovali in jo pripravili na ličenje, boste lahko dosegli kakršenkoli videz si želite. Zaradi dobre priprave bo koža videti naravno in ličila bodo bolj obstojna. Skrivnost pa leži le v nekaj korakih – čisti koži, dobremu toniku, maski ali ampuli, pilingu in vlaženju.

#1

Prvi korak v negovalni rutini je vsekakor izdelek za čiščenje obraza. Z njim boste odstranili odvečno maščobo in nečistoče na površini kože. Pri tem pa pazite, da uporabite takšen izdelek, ki kože ne izsuši. Pomembno je tudi, da greste vsaj enkrat na dva meseca na mehanično čiščenje obraza ter si tedensko naredite piling, ki bo odstranil odmrle celice.

#2

Drugi korak je tonik za obraz, ki uravnava pH vrednost kože, jo pomirja in ji daje svež videz, zato ga je zelo pomembno nanesti pred ličenjem. Izberite tonik, ki ni agresiven, temveč je vlažilen ter pomirjujoč. Prav tako pa naj vsebuje vitamine in ne kislin.

#3

Tretji korak so serumi in maske za obraz, ki bodo kožo osvežili in jo intenzivno nahranili. Na ta način bo koža pripravljena na nanos korektorja, tekoče podlage in drugih izdelkov. Ta korak bo koži zagotovil lesk, ličila pa bodo videti odlično.

#4

Zadnji korak je dodatno vlaženje, s katerim boste v kožo zaklenili vse, kar ste nanesli pred tem. Odločite se za lahko kremo, ki bo kožo globinsko navlažila. Ko končate z vsemi koraki, počakajte vsaj 30 minut, da se vsi izdelki dobro vpijejo v kožo. Šele nato začnite z nanašanjem ličil.

 

 

Lepotne navade, ki vam uničujejo kožo

 

Foto: Sofia Zhuravetz / Getty Images Plus via Getty Images; povzeto po ljepotaizdravlje.hr