Kako na suhe in razpokane ustnice lepo nanesti rdečilo?

suhe in razpokane ustnice

Ključna je pravilna priprava ustnic, saj na suhe in razpokane ustnice rdečila zagotovo ne boste mogli lepo nanesti. Sledite našim nasvetom in vaše ustnice bodo zasijale.

Vsi vemo, da na suhih in razpokanih ustnicah rdečilo ni videti najbolje. Poleg tega na ustnicah, ki niso negovane in navlažene rdečilo ni tako obstojno. Pomembno je, da najprej poskrbimo za nego naših ustnic, šele nato pa lahko nanje nanesemo želeno rdečilo. V nadaljevanju vam razkrivamo nekaj trikov in skrivnosti, kako to doseči.

Dejstvo je, da lahko rdečilo uporabljate tudi, če so vaše ustnice dehidrirane, potrebujejo le nekaj več nege. Priprava, ki vključuje piling in vlaženje, je ključna, zatem pa sledi še nanos rdečila s hidratantno formulo, ki bo preprečila, da bi vaše ustnice čez dan spet postale suhe.

Kako na suhe in razpokane ustnice lepo nanesti rdečilo?

1. korak: Čez noč na ustnice nanesite vlažilno masko

Če so vaše ustnice zares suhe in razpokane, potrebujejo dodatno nego. To lahko dobijo, če nanje čez noč nanesete vlažilno masko. Takšna maska je bolj intenzivna od klasičnega balzama za ustnice, saj ima bogato formulo z vsemi potrebnimi sestavinami za vlaženje in obnovo ustnic. Ker pa se koža sama obnavlja ravno ponoči, je to hranljivo masko najbolje nanesti pred spanjem.

Preizkusite: Lip Care Booster Overnight maska za ustnice, essence

2. korak: Zjutraj naredite piling ustnic

Piling je edini način, da z ustnic odstranite odmrle celice ter jih zgladite. Najpomembneje je, da izberete izdelek, ki ne draži kože in je ne poškoduje, saj imajo ustnice najtanjšo kožo. Izberite, torej, nežni piling, ki ga uporabite glede na stanje vaših ustnic (ne vsak dan).

Preizkusite: Max Factor Miracle Prep piling za ustnice

3. korak: 10-20 minut pred nanosom rdečila nanesite tanek sloj balzama za ustnice

Balzam za ustnice bo deloval kot odlična vlažilna podlaga. In čeprav ste morda v naglici, je zelo pomembno, da rdečila ne nanesete takoj po nanosu balzama. Balzam namreč ne bo pigmentom iz rdečila pustil, da se enakomerno razporedijo po ustnicah, zato bo rdečilo manj časa obstojno. Pomembno je, da se balzam popolnoma vpije v ustnice, zato počakajte 10 do 20 minut.

Preizkusite: Milani Rose Transforming balzam za ustnice

4. korak: Nanesite vlažilno rdečilo za ustnice

Pomembno je, da veste, da nimajo vsa rdečila enake formule. Če imate suhe ustnice, potem vsekakor ne smete izbrati mat različic rdečil, saj bodo po nekaj urah vaše ustnice videti še slabše. Raje se odločite za kremne teksture rdečil, ki imajo bogato vlažilno formulo in so lepo pigmentirane. Tako bodo vaše ustnice lepo naličene, obenem pa negovane.

Preizkusite: CHANEL Rouge Allure L’Extrait vlažilno rdečilo za ustnice

 

 

12 roza rdečil in bleščil za ustnice, ki jih bomo nosile to pomlad in poletje

Foto: Andry5/ Getty Images Plus via Getty Images; PR; povzeto po ljepotaizdravlje.hr