Kako po poletju čim dlje obdržati zagorelo polt?

zagorelo polt

Vsaka od nas bi rada po dopustu čim dlje obdržala zagorelo polt, zato smo zbrali nekaj nasvetov, ki vam bodo pri tem zelo pomagali.

Še malo in pričel se bo september, zato je marsikdo zaključil z letošnjimi počitnicami. Po dopustu je vaša koža lepo zagorela in posončena, zato si zagotovo želite, da bi takšna ostala čim dlje časa. In sedaj lahko z nekaj učinkovitimi triki končno podaljšamo zagorelo polt. Pa začnimo!

Priprava

Pred dopustom bi morali našo kožo pripraviti na sončenje. To pomeni, da jo moramo čim bolj navlažiti. Za to lahko uporabite losjone, kreme ali olja ter pijte veliko vode. Poleg tega lahko jemljete tudi prehranska dopolnila B kompleksa ter vitamina D.

Vlaženje

Tudi po vrnitvi z dopusta je vlaženje ključnega pomena. Koža se med sončenjem oziroma izpostavljanjem soncu izsušuje, zato nujno potrebuje dodatno nego.

Ohladite se

Če se tuširamo z vročo vodo, iz kože odstranjujemo naravna olja in jo izsušujemo. Zato se raje tuširajte z mlačno vodo. Na ta način boste tudi podaljšali obstojnost zagorele polti.

Piling

Čeprav marsikdo misli, da bo s pilingom odstranil zagoreli ten, temu ni tako. Pravzaprav je zelo pomembno, da po dopustu naredite piling kože. Na ta način boste odstranili odmrle celice in koža bo spet sijoča.

 

Vse o izdelku, ki je enako pomemben kot krema za sončenje, vendar ga večina zanemarja

Foto: CherriesJD / Getty Images Plus via Getty Images