Vse o izdelku, ki je enako pomemben kot krema za sončenje, vendar ga večina zanemarja

krema za sončenje

Govorimo o izdelku, ki preprečuje nastanek gub in podaljšuje zagorelost kože. In čeprav je enako pomemben kot krema za sončenje, kljub temu večina pozabi nanj.

Vsi že vemo, da je krema za sončenje z zaščitnim faktorjem nekaj nujnega in da bi jo na obrazu morali uporabljati vse leto. Marsikdo pa pozabi na še en zelo pomemben izdelek, ki kožo neguje po sončenju. Gre za to, da je treba kožo po sončenju še dodatno vlažiti in poskrbeti, da ni poškodovana od sonca. Prav tako pa ta izdelek pomaga tudi v primeru, da nas je sonce opeklo.

Poškodbe kože

Treba pa se je zavedati, da opekline in rdeča koža nista edina pokazatelja, da je koža poškodovana. Tudi zagorela polt, ki je videti zelo privlačno, je pravzaprav ena oblika poškodovane kože. Pri sončenju namreč pride do fotostaranja, za katerega so krivi UVA sončni žarki.

Simptomi fotostaranja so tanka, manj elastična, občutljiva, suha in zgubana koža, prav tako pa na njej nastane hiperpigmentacija. Te spremembe so še bolj vidne pri ljudeh, ki imajo svetlo in občutljivo polt. Če se želite tem spremembam izogniti ali jih omiliti, morate poskrbeti za nego kože po sončenju.

Pomembno je vlaženje kože

Za vlaženje kože lahko uporabljate svoj najljubši losjon ali olje za telo, po dnevu, ki ste ga preživeli na soncu, pa je najbolje uporabiti izdelke, ki so namenjeni prav za nego po sončenju. Morda ste mnenja, da so ti izdelki samo marketinški trik in da je vsak losjon za telo enak, vendar temu ni tako. Formule izdelkov za nego po sončenju vsebujejo koncentrirane sestavine, ki kožo hladijo, pomirjajo, nahranijo in navlažijo ter zmanjšujejo oksidativni stres.

Poleg vsega naštetega pa bodo ti izdelki poskrbeli, da boste čim dlje časa obdržali zagorelo polt. Priporoča se, da tak izdelek nanesete takoj po sončenju, ko se stuširate. Velja pa si zapomniti, da ga ne uporabljajte le na dopustu, temveč tudi doma.

Če še niste našli svojega najljubšega after sun izdelka, poglejte v našo galerijo …

 

Za mladosten videz brez gubic vsak dan jejte to sadje …

Foto: PeopleImages / Getty Images Plus via Getty Images, PR ; povzeto po ljepotaizdravlje.hr