Kako prilagoditi barvo tekoče podlage svoji polti, brez da kupite novo?

barvo tekoče podlage

Vsem se kdaj zgodi, da kupimo napačno barvo tekoče podlage, vendar to ne pomeni, da moramo kupiti novo. Poznati je potrebno le nekaj trikov, s katerimi to tekočo podlago ‘rešimo’. Enako velja za menjavanje odtenka glede na letni čas.

Pot do popolne tekoče podlage je lahko zares dolgo potovanje, saj smo vedno v iskanju prave. Ko pa enkrat najdemo tisto pravo za svoj tip kože, upamo, da bo čim dlje na tržišču. Slaba stvar pa je v tem, da vam en odtenek tekoče podlage verjetno ne bo odgovarjal vse leto. Pozimi pridejo v poštev svetlejši odtenki in  bolj prekrivne tekoče podlage, poleti pa lahkotne podlage v nekoliko temnejših odtenkih. Na srečo pa obstajajo triki, zaradi katerih ne boste potrebovali dveh različnih tekočih podlag, saj boste obstoječo le nadgradili, da se bo prilagodila vaši polti.

Posvetlitev

Če je tekoča podlaga, ki jo uporabljate, pretemna, ji dodajte nekaj kreme za obraz, ki bo pripomogla k posvetlitvi pigmentov v njej. Če pa se vam zdi ta kombinacija pretežka, uporabite primer, s katerim boste dosegli enak učinek, obenem pa bo podlaga tudi dalj časa obstojna.

Potemnitev

Najbolj enostaven način za potemnitev tekoče podlage je ta, da po nanosu na določene predele, ki bi naravno potemneli na soncu, nanesete še malo tekočega ali kremnega bronzerja.

Mešanica dveh odtenkov

Obstaja tudi možnost, da za svojo barvo polti nikakor ne boste našli popolne tekoče podlage. V tem primeru vam predlagamo, da kupite dva odtenka – svetlejšega in temnejšega ter ju zmešate pred vsakim nanosom. Na ta način boste lahko odtenek prilagodili tudi glede na letni čas.

 

Maskara za 4 €, ki je po mnenju TikTok uporabnic najboljša

Foto: deniskomarov / Getty Images Plus via Getty Images