Kako vam lahko pričeska po feniranju zdrži dlje kot en dan?

feniranju

Po feniranju s krtačo pri frizerju je naša pričeska vedno popolna, a kaj, ko že naslednji dan ni ne duha ne sluha o tem. Kako torej podaljšati obstojnost feniranih las? Imamo nasvete za vas!

Nikoli ne bomo povsem razumeli, kaj točno frizerka po feniranju naredi z našimi lasmi, da imajo volumen ter lesk, ko pa si jih fenirami sami, se temu rezultatu niti približno ne približamo.

Seveda si želimo pričesko iz salona obdržati čim dlje, vendar že naslednji dan lasje izgubijo svojo obliko. Zato smo se odločili, da raziščemo, kje se skriva težava in vam razkrijemo metode, ki jih uporabljamo, da bi podaljšali obstojnost fen pričeske. Prvo pravilo se glasi: roke vstran od las, da se ne bodo zmastili. In ne bomo vam lagali, na začetku potrebujete nekaj znanja o stiliranju las doma, ki se prične že med umivanjem las. Obvezno uporabljajte dober čistilni šampon in balzam, uporabiti pa boste morali tudi izdelke, ki lase zgladijo.

Feniranje las

Sedaj pridemo na najtežji del: feniranje. Lase najprej nežno obrišite z brisačo, da vpijete odvečno vodo, nato pa jih razdelite na osem delov in si pripravite okroglo krtačo. Začnite na sprednjem delu glave in se pomikajte nazaj. Posamezne pramene sušite od korenin do konic, pri tem pa pazite, da sušilnika las ne držite preblizu.

Triki za podaljšanje obstojnosti pričeske

V rutino nege las obvezno vključite tudi suhi šampon, vendar z njim ne pretiravajte. Če spadate v skupino ljudi, ki se jim lasje hitro zmastijo, nanesite suhi šampon na korenine las še preden ga dejansko potrebujete. Na ta način bo šampon vpil vso odvečno maščobo in lase boste lahko dalj časa nosili spuščene. Še en zlata vreden nasvet pa je ta, da po feniranju v korenine las vtrete puder za volumen, po celotni dolžini pa pričesko fiksirajte z lakom, ki jim bo dodal teksturo. Pazite, da izberete takšnega, ki las ne bo zlepil.

Svila je ključ do lepih las

Profesionalci so mnenja, da na lase zelo vpliva tudi vzglavnik, na katerem spite, zato svetujejo svilene prevleke, ki bodo poskrbele, da bodo vaši lasje lepi tudi naslednji dan. Dobro je tudi, da so med spanjem lasje nad vzglavnikom in ne pod vratom in glavo. Na ta način bodo obdržali volumen ali kodre.

Nizek čop je preprosta pričeska, ki jo boste nosili to jesen

Foto: Estradaanton / Getty Images Plus via Getty Images; povzeto po ljepotaizdravlje.hr