Bouclé bo velik trend te sezone, zato se naučite, kako ga stilirati

Zahvaljujoč Coco Chanel je bouclé doživel veliko slavo, ki še kar traja. In to sezono se spet vrača med modne trende. Zaupali vam bomo, kako ga stilirati in vam pokazali nekaj najlepših modnih kosov, ki so na voljo v trgovinah.

Klasično blago bouclé se vrača in čeprav se morda mnogim zdi, da je primerno samo za babice, to sploh ne drži. Modne hiše in modne znamke so za letošnjo jesen in zimo ustvarile čudovite kroje jaken, suknjičev, kril ipd., ki nikakor ne spominjajo na garderobo naših babic. Gre za modne kose, ki so dobesedno večni, saj se ta trend ves čas vrača, obenem pa so takšni kosi zelo elegantni.

Kakšno blago je bouclé?

Bouclé je pravzaprav sinonim za eleganco – in ko ga vidimo, se takoj spomnimo na Chanel. Coco Chanel je namreč v 50. letih prejšnjega stoletja ustvarila modne kroje oblačil iz tega blaga in s tem postavila nov trend. Kratka jakna iz boucléja je še dandanes ikonični modni kos te modne hiše.

Pri stiliranju morate paziti na naslednje …

Ključ dobrega stiliranja tega materiala se skriva v lahkotnosti in preprostosti. S tem mislimo, da suknjič iz boucléja stilirate z jeans hlačami in belo majico ter celotnemu stylingu dodate usnjene gležnjarje. Ali pa izberete obleko iz boucléja in čez njo stilirate usnjeno jakno.

Kako to storiti? Za še več navdiha si v galeriji oglejte nekaj najlepših modnih kosov iz boucléja, kjer boste tudi videli, kako ustvariti popoln modni videz.

Modna lekcija te jeseni, ki se je učimo od Meghan Markle: skrivnost je v dobrem plašču

Foto: PR