Kako z malo truda do lepih las

do lepih las

Močni, sijoči, zdravi in lepi lasje so dar, ki je gensko dan le redkim srečnicam. Drži? Ne drži, pravijo strokovnjaki. Investirajte malo časa in truda v lase in videti boste, kot da geni tudi pri vas niso skoparili. Pred vami so nasveti, kako z malo truda do lepih las …

K frizerju na klepet

Ni nujno, da k frizerju vedno stopite z namenom striženja, barvanja … Tam se lahko oglasite le po nasvet. Če nimate denarja za vsakomesečno barvanje pri frizerju, ga vseeno vprašajte, kakšno barvo kupiti v prosti prodaji in osebni frizer vam bo z veseljem svetoval, kako ‘ne uničiti’ njegovega dela in truda. Enako je z balzami in šamponi. Če cena negovalnih izdelkov v frizerskem salonu presega vaš limit, vprašajte frizerja po alternativi, ki vam je na voljo v drogerijah.

Želite postati dolgolaska

Večino ženske populacije bi z vprašanjem, koga nas je bolj strah, frizerja ali zobozdravnika, spravili v dilemo ali vsaj v zadrego. Če si želite iz kratkolaske postati dolgolaska, je dobro, da nekaj mesecev las ne strižete, lasne konice pa si redno negujte s sredstvi proti cepljenju. Lase pustite, da prerastejo kratko dolžino, saj vam bo tako frizer lažje popolnoma spremenil obliko pričeske v neko vmesno dolžino. Tako boste ves čas čakanja na prelevitev v dolgolasko urejene.

Ustekleničena voda?

Vse poznamo muhe svetovno znanih zvezd. Kim Basinger je pred par desetletji burila duhove z izjavo, da si lase umiva le z ustekleničeno vodo določene znamke. Kasneje se je temu ritualu pridružila še Jennifer Lopez, za katero naj bi bila voda iz pipe preveč ‘agresivna’. Z našo vodo ni nič narobe, zagotovo pa premalo pozornosti namenjamo pravilnemu pranju las in izbiri šampona. Tako kot imamo različne tipe kože imamo tudi različne tipe lasišča in las. Posebno previdni moramo biti pri izbiri balzamov. Če so lasne konice suhe, lasišče pa mastno, uporabimo majhno količino balzama in ga nanesimo le na konice. Za kemično obdelane lase strokovnjaki priporočajo balzame v razpršilu. In še nasvet za športnike: uporaba same vode povzroči prhljaj, zato si prepotene lase vedno umijte z blagim šamponom, namenjenim vsakodnevni uporabi.

Se barvati doma?

Obstajata dve vrsti barv za lase – profesionalne, ki jih uporabljajo v frizerskih salonih in tiste v prosti prodaji v drogerijah. Profesionalne barve so v nasprotju s splošnim mnenjem manj agresivne od tistih v prosti prodaji. Enako je s šamponi in balzami. Če se odločite za barvanje v salonu, vam bo frizer svetoval odtenek in napovedal izid. Če imate kar nekaj rdečega pigmenta, želite pa biti temno rjavi, v salonu barvi dodajo pepelnat lesk, ne zlatih tonov. Torej je večja verjetnost, da boste želeno barvo dosegli v salonu in ne v domači kopalnici.

Preprosto je lepo

Če pogledate na modne brvi, lahko dobite občutek, da so si manekenke pričesko uredile kar same. Seveda temu ni tako. Za njimi stoji četa frizerjev, vsi po vrsti pa prisegajo na naravni videz. Tako je videti, da so se njihovih las dotaknili le šamponi in balzami. Časi umetnih pričesk so (na srečo) minili. Lepi lasje so torej odvisni od pravega striženja in skrbne nege, prav tako pa od zadostne količine popite vode, sadja in rib ter kar najmanj stresa – vse to bo vaše lase naredilo zelo srečne. Preprosto, kajne?

 

4 barve las, ki bodo po mnenju frizerjev hit te pomladi

Foto: Puhhha / Getty Images Plus via Getty Images