Ključni igralci v boju proti celulitu

v boju proti celulitu

Najbolj zlato pravilo v boju proti celulitu je redno gibanje, zdrav način življenja in prehranjevanja ter zadostna količina popite vode. Seveda pa so tu tudi naravni pomočniki, ki pomagajo omiliti videz pomarančne kože. 

Celulit je maščobno tkivo, ki nastane zaradi zastoja tekočin v tkivih in je torej posledica slabe prekrvavitve. Prizadene boke, stegna, zadnjico in druge predele telesa, kjer je nakopičena maščoba, tudi trebuh in nadlahti. Je želatini podobna snov, sestavljena iz maščobe, vode in odpadnih snovi, ujeta tik pod kožo. To je še posebej pogost pojav na ženski koži, ki se navzven izraža in tudi največkrat prepozna kot pomarančna koža. Ta oznaka se nanaša na njegovo vizualno dojemanje oziroma na vidno spremenjeno površino kože na področjih, kjer se pojavlja. S celulitom v lažji ali bolj izraziti obliki se spopada kar 80 odstotkov žensk ne glede na njihovo starost in postavo oziroma telesno težo. Dejavniki za njegov nastanek so kompleksni in najpogosteje med seboj močno prepleteni. Na srečo si za njegovo zmanjševanje lahko pomagamo tudi z naravnimi sestavinami in pripravki. Poglejmo, kako smo lahko uspešni v boju proti celulitu.

celulit boj

Kofein

Deluje diuretično, kar pozitivno vpliva na odvajanje telesnih tekočin in toksinov. Na površini kože se skrčijo krvne žilice, kar pospeši pretok krvi skozi mišice. Zaradi stimulativnega in diuretičnega delovanja kofein izboljša krvni obtok in s tem preprečuje nastajanje celulita ter zgladi kožo na področjih že vidnega celulita.

Bršljan

Izvlečki te rastline prodrejo globoko v kožo in odplavljajo toksine ter topijo maščobo, kar posledično odstranjuje cerlulit.

Glina

Je ena izmed najboljših razstrupljevalnih metod, saj nase veže odpadne snovi iz telesa, poleg tega pa nevtralizira zakisanost telesa. In glede na to, da je celulit velikokrat posledica zakisanosti telesa, je to izjemno pomembna informacija za uspešno zmanjševanje maščobnih celic in s tem odpravo celulita. Glina tako zagotovi lepši in bolj napet videz kože.

Jojobino olje

Povečuje in ohranja elastičnost kože. Ker ima strukturo tekočega voska, kožo mehča, ščiti ter jo ohranja prožno.

Eterična olja

Med eteričnimi olji pri anticelulitni negi kraljujejo eterična olja ciprese, brina, rožmarina, limone, pomaranče, grenivke, zelene, ingverja in sladkega komarčka, saj kožo tonizirajo, spodbujajo prekrvavitev, delovanje limfnega sistema, izločanje vode in razstrupljanje.

Olje iz brezovih listov

Olje proti celulitu iz brezovih listov z dragocenimi rastlinskimi izvlečki je popolnoma naravna pomoč pri odpravljanju celulita. Brezini listi vsebujejo flavonoide in tanine, ki aktivirajo metabolizem v koži in pretok tekočin v organizmu. Izvleček breznih listov je idealna sestavina masažnih olj ter izdelkov za glajenje kože in krepitev vezivnega tkiva. Koža je po daljši uporabi zglajena in učvrščena, tonus je izboljšan, prav tako pa je zmanjšana opaznost celulita.

 

Celulit: nadloga, ki jo imamo vse.

 

Foto: Petrenkod / Getty Images Plus via Getty Images