Kodri, ki so obstojni ves dan: V le 6 korakih

kodri

Čeprav so kodri včasih videti, kot da ste ravno prišli s plaže in jih prečesali le s prsti, temu zagotovo ni tako in ste se še kako trudili, da jih ustvarite. Če želite, da kodri zdržijo ves dan, potem sami veste, da to zahteva načrtovanje in veliko časa.

Kljub vsemu pa nas včasih nato preseneti še vlažno vreme, ki kodre takoj uniči. Kako se temu izogniti in kako zares ustvariti kodre, ki bodo obstojni ves dan, je razkrila frizerka slavnih Justine Marjan, ki skrbi za lase Khloe Kardashian, Kim Kardashian, Ashley Graham. Nicole Scherzinger in številnih drugih zvezdnic.

Kodri v le 6 korakih
1. korak: Lase pripravite z lakom

Po navadi o laku za lase razmišljamo v zadnjem koraku, vendar se ključ do obstojnih kodrov skriva v tem, da lak uporabite že na začetku. Lase najprej dobro prečešite, nato pa jih popršite z lakom. Pri tem je pomembno, da s količino laka ne pretiravate.

2. korak: Lase prečešite s krtačo za glajenje

Ko lase popršite z lakom, jih obvezno prečešite s krtačo. S tem boste lak enakomerno porazdelili po laseh. Prav tako pa lasje ne bodo zavozlani.

3. korak: Lase razdelite na pramene

Lase razdelite na dva ali tri dele in začnite s kodranjem vsakega manjšega pramena posebej.

4. korak: Lak za lase

Med kodranjem glejte na to, da vsak pramen lepo skodrate, prav tako pa je pomembno da se kodri popolnoma ohladijo. Medtem ko čakate, da se ohladijo, jih popršite z lakom, da bi obdržali obliko. To je še posebej pomembno za vse, ki imate popolnoma ravne lase.

5. korak: Lase prečešite

Ko se lasje popolnoma ohladijo, jih rahlo prečešite s krtačo, da bi dosegli učinek bolj ‘sproščenih’, nedefiniranih kodrov.

6. korak: Zaključite z lakom za lesk las

Ko boste lase prečesali, bodo postali malce puhasti. Zato je najbolje, da jih popršite z lakom za lesk las, ki bo zgladil konice in ustvaril lepšo pričesko.

 

5 trikov, s pomočjo katerih bodo vaši lasje vedno dišali

Foto: instagram/@justinemarjan; povzeto po lepotaizdravlje.rs