Lepota: Skrivnosti Penélope Cruz

Penélope Cruz

Španska igralka Penélope Cruz je mnogokrat prejela laskavi naziv najlepše na planetu. Je pravi sinonim za prefinjeno, naravno lepoto, a njena lepotna pravila so precej preprosta. Zaupala nam je tudi, kaj ji lepota pravzaprav pomeni.

Prvo srečanje s kozmetiko

Penélope Cruz je odrasla v salonu svoje matere, za katerega pravi, da je bil za nekatere kot psihiatrična ordinacija (številne ženske so na frizerskem stolu pripovedovale svoje najgloblje skrivnosti!), a salon je bil tudi kot si je sama razlagala šola preobrazbe, saj je lepotna pravila uporabila kasneje kot igralka. Opazovala je, kako so ženske slabe volje in nerazpoložene prihajale v salon in odhajale popolnoma spremenjene – dobre volje, lepše in z veliko več samozavesti. Takrat je spoznala, kakšno moč imajo lepotni tretmaji in kozmetika ter kaj lepota pomeni.

Dnevna + nočna nega

Igralka uporablja ustaljen lepotni režim, ki temelji na čiščenju obraza ter redni uporabi kreme in antiage seruma, kot je Lancôme Advanced Génifique. Ne uporablja veliko ličil. Ob dnevni negi posveča pozornost tudi nočni negi, saj je noč čas, ko se koža obnavlja.

Pravila pričeske

V materinem salonu se je naučila mnogih koristnih frizerskih zvijač, ki ji še danes pomagajo, ko si sama ureja svojo pričesko. V šali pravi, da bi še sama lahko koga postrigla, seveda pod pogojem, da sam pristane na to tveganje. Negi las posveča ogromno pozornosti. Prisega na maske, še posebej na Kérastase Nutritive Masque Magistral.

Ah, ti spodrsljaji!

Motite se, če mislite, da lepotne katastrofe obidejo zvezde! Kot najstnica jo je tudi Penelope doživela, ampak po svoji krivdi. Želela je videz Julie Roberts v filmu Čedno dekle. Naredila si je trajno, ki pa ji je zelo poškodovala lase.

Zlato lepotno pravilo in kaj ji lepota pomeni

Dobila ga je od matere. Iz dneva v dan ji je ponavljaja, kako sta zdrava in uravnotežena prehrana ter optimalen spanec najpomembnejša tako za zdravje kot tudi lepoto. Čeprav jo je to takrat motilo, zdaj te besede predaja svojim otrokom.

Na meniju …

Penélope se izogiba sladkorju in glutenu. Poje veliko sadja, zelenjave in beljakovin. Trudi se popiti veliko tekočine, čeprav je priznala, da pred časom ni bilo tako. Ne uživa alkohola, prenehala je kaditi. Poleg zdrave prehrane verjame tudi v moč dodatkov in redno pije probiotike, encime in vitamine. Seveda vse to po posvetovanju s svojim zdravnikom.

Fitnes rutina

Redno vadi bikram jogo, za katero trdi, da je popolnoma preoblikovala njeno telo.

Najlepša podoba v ogledalu

Ko je spočita in sproščena, si je najbolj všeč.

Nepogrešljivi izdelek

Častno mesto v njeni torbici je rezervirano za maskaro. Logično, saj njen pogled resnično pripomore k njeni igralski podobi.

Vonj & spomini

Parfumi imajo v njenem življenju posebno mesto – povezuje jih z določenimi dogodki. Vračajo jo v pretekle čase in spomine, a najljubša sta ji Lancôme Trésor in Poeme.

Lepota in njene ikone

Lepota italijanske igralke Isabelle Rosellini je pustila močan vtis na Penélope zaradi vrednot, ki jih je predala prihodnjim generacijam: bila je brez klišejev ali meja!

Foto: PR; Instagram