Lepotni pogovor: Špela Močnik prisega na naravni videz

špela močnik

“Že vsa leta se držim načela ‘manj je več’. V prostem času torej uporabljam zelo malo ličil, malo obarvane kreme, rdečila za lička in maskaro. Všeč mi je bolj naraven videz, sploh ker imam močnega ličenja že dovolj v službi,” nam zaupa vedno nasmejana voditeljica najbolj gledane jutranje oddaje Dobro jutro, Špela Močnik.

Prihaja pomlad! Se je že veselite?

Zimo imam sicer zelo rada, obožujem smučanje, mraz me ne moti, ampak vseeno se pomladi vedno razveselim. Ko se začne dvigovati temperatura, ko grem na sprehod s psom brez rokavic, ko se končno začne malo daljšati dan in predvsem, ko vidim, kako se narava spet prebuja. Vse cveti, to je res eden lepših letnih časov.

Vaša koža na obrazu je res popolna! Nam zaupate svoj negovalni ritual?

Pazim, da si kožo res dobro očistim vsak večer, kadar sem naličena od oddaje še toliko bolj. Nikoli ne grem spat brez kreme za obraz in okoli oči, da je koža dobro navlažena. Zadnje čase bolj redno uporabljam hialuronske serume, enkrat tedensko si naredim tudi piling obraza. Tako poleti kot pozimi na smučanju pazim, da vedno uporabljam kremo s faktorjem. Malo pa so verjetno zaslužni tudi dobri greni, moja mami ima zelo lepo kožo.

Kaj vam je pri izbiri negovalne kozmetike najpomembnejše?

Vedno malo preverim sestavo, da ni alkohola in podobno, velikokrat pa sledim tudi kakšnim priporočilom zadovoljnih uporabnic. Pri kremi si včasih vzamem tudi tester, da vidim, če ustreza moji koži, čeprav imam precej nezahtevno kožo, nič suho, niti mastno, vedno vzamem za normalno in mešano kožo.

Kateri je vaš najljubši stil ličenja? Se prilagajate modnim smernicam ali ostajate zvesti svojemu?

Že vsa leta se držim načela ‘manj je več’. V prostem času torej uporabljam zelo malo ličil, malo obarvane kreme, rdečila za lička in maskaro. Všeč mi je bolj naraven videz, sploh ker imam močnega ličenja že dovolj v službi. Med vikendom, ko sem športno aktivna, ali poleti pa sploh ne uporabljam nobenih ličil. Modne smernice se me ne dotaknejo, rada pa vseeno preverim, kaj je novega. In ko si ogledujem novo ponudbo, bi vedno rada vse preizkusila. Včasih sem veliko kupovala, nato pa mi je ostajalo neporabljeno v omari, tako da sem z leti kupovanje zelo omejila.

Če bi imeli samo 10 minut, da se naličite, katere izdelke bi izbrali in kaj iz svojega vsakodnevnega rituala bi izpustili?

Izbrala bi obarvano oziroma CC kremo, rdečilo za lička, nežen odtenek senčila za oči in maskaro. Z lahkoto se odpovem šminki ali senčilu za obrvi, to zelo redko uporabljam.

Skrb za telo obsega celosten pristop, tako zdrava hrana, rekreacija in nega. Imate poseben način prehranjevanja, se redno ukvarjate s športom?

Nimam nobenega posebnega načina prehranjevanja, vseeno pa pazim, kaj jem, da vnesem dovolj beljakovin in da omejujem maščobe in hidrate. Na srečo nisem nič izbirčna in imam zelo rada tudi vso zelenjavo in jo skušam uživati skoraj vsak dan. Šport je dnevno na mojem sporedu, če ne drugega, grem na bližnji hrib na daljši sprehod s psom, rada tudi tečem, pa hodim na funkcionalno vadbo. Letos je bilo smučanja bolj malo, kar sem sicer zelo pogrešala, ampak sem se lotila turnega smučanja, pa še več sem tekla na smučeh. Zdaj ko se je otoplilo, bom šla večkrat tudi na kolo, v klanec gor in potem divji spust navzdol, malo adrenalina ne škodi (smeh). Pa komaj čakam tudi poletje, ko bo več podvodnega ribolova, plavanja.

 

Nikoli ne grem spat brez kreme za obraz in okoli oči, da je koža dobro navlažena. -Špela Močnik

 

Celoten intervju si preberite v novi izdaji revije L&Z, ki je na prodajnih policah od 27. februarja.

 

Foto: Žiga Culiberg; Intervju: Ilona Penzeš