Masaža obraza: kako jo vključiti v lepotno rutino?

masaža obraza

Ena od skrivnosti lepe kože je vsekakor masaža obraza. Gre za tretma, ki ga lahko v nekaj minutah naredite kar v svoji kopalnici ter je pot do sijoče in napete kože.

Zakaj je pomembna masaža obraza?

Obraz in vrat sestavlja kar 57 mišic, od katerih je odvisen tonus in videz kože. Vseeno, ali boste masažo izvajali doma, ali boste šli na tretma v salon, z njo je v vsakem primeru možno upočasniti staranje, ohraniti mladosten videz in svežino kože. Prav tako pa vas bo sprostila. Da bi bila vaša koža čim dlje zdrava in elastična, je masaža nujna. Istočasno pa boste z njo pospešili prekrvavitev, iz kože boste odstranili strupe, po njej pa se bodo izdelki za nego absorbirali še v globlje sloje kože.

Kako masažo vključiti v lepotno rutino?

Vključite jo lahko v večerno ali jutranjo lepotno rutino. Lahko jo izvajate med čiščenjem ali pa ko ste nanjo že nanesli vse izdelke za nego. Če jo boste vključili zvečer, vam vsekakor svetujemo dvojno čiščenje kože: to pomeni, da uporabite najprej oljno čistilno sredstvo, nato pa čistilno sredstvo na osnovi vode. Ker pa je olje odlična izbira za masažo obraza, je v času čiščenja idealni trenutek zanjo. Druga opcija je, da jo izvajate po nanosu negovalnih izdelkov. Na ta način boste poskrbeli tudi za to, da bo koža te izdelke lepo vpila. Če se zjutraj zbudite otečeni in utrujeni, potem masažo vsekakor vključite v jutranjo rutino, saj boste z njo stimulirali limfni sistem. To pomeni, da boste telesu pomagali pri izločanju odvečne tekočine.

Sploh ni pomembno, kdaj boste masažo izvajali, bolj je pomembno, da jo izvajate redno. Da bi vam pomagali pri tem, kako se tega lotiti, smo našli posnetek, v katerem je to lepo predstavljeno in prikazano.

 

Razširjene pore: kako jih zmanjšati?

Foto: Tom Merton / Getty Images Plus via Getty Images