Med bo čez noč poskrbel za vašo lepoto

med

Vsi vemo, da je med zelo zdrav, zato se ga lahko uporablja tudi v lepotni rutini. Se sprašujete za kakšne namene in kako? Berite dalje …

Med je vsestransko živilo, ki je zelo zdravo. Vsebuje vitamine, minerale, encime in antioksidante, deluje protimikrobno, pomirja in ima pomembno vlogo pri obrambi organizma proti prostim radikalom. Uporablja pa se tudi v kozmetične namene, saj pomirja razdraženo kožo, jo obnavlja, neguje, celi, … Poglejmo, kako ga lahko uporabite.

Proti mozoljem

Med lahko nanesete na mozolje, saj bo pomagal, da se hitreje posušijo in zacelijo. Majhno količino medu nanesite na problematično področje in ga prekrijte z obližem.

Razcepljene konice

Če so vaše konice razcepljene, zmešajte med z olivnim oljem in zmes nanesite na konice las. To bo pripomoglo k temu, da bodo lasje gladki in sijoči, prav tako pa se bodo obnovile konice.

Za lepe ustnice

Med zmešajte z ghee maslom in ju pred spanjem nanesite na ustnice. Ti dve sestavini bosta pomagali pri obnavljanju razpokanih ustnic, prav tako pa jim bosta podarili naravno roza barvo.

Temni podočnjaki

Majhno količino medu zmešajte z mandljevim oljem in zmes nanesite pod očmi. Pri tem pazite, da je slučajno ne spravite v oči. Ta mešanica bo poskrbela za zmanjšanje temnih kolobarjev in otečenosti pod očmi.

Brazgotine

Brazgotine lahko posvetlite tako, da med zmešate z aloe vero in zmes nanje nanesete pred spanjem.

Ogrci

Z mešanico medu in cimeta lahko odstranite ogrce in preprečite pojav novih. Za nekaj minut zmes nanesite npr. na nos, brado ali čelo. Nato pa sperite z mlačno vodo.

Nega kože obraza: 5 najpogostejših mitov

Foto: Iconogenic / Getty Images Plus via Getty Images