Nega kože obraza: 5 najpogostejših mitov

nega kože obraza

Obstaja ogromno nasvetov o tem, kakšna nega kože obraza je pravilna, da bi le-ta ostala lepa. Pa vendar nekateri nasveti niso najbolj na mestu. Razkrivamo vam 5 najpogostejših mitov …

#1 Goste kreme so bolj vlažilne

Popolnoma napačna domneva. Pregosta krema namreč na kožo deluje kot maska, ki odmrle kožne celice in nečistoče ‘prilepi’ znotraj por. Posledično nastanejo mozoljčki, koža pa je videti utrujeno, izsušeno in brez življenja.

#2 Pomlajevalne kreme lahko izbrišejo gube

Na svetu ne obstaja krema, ki bi vam lahko povsem izbrisala gube. Izdelki za nego kože jih lahko ublažijo in naredijo manj vidne, vendar težava ne bo izginila. Vlažilne in pomlajevalne kreme nahranijo kožo, zato je tudi videti bolje, prav tako pa zapolnijo manjše gubice. Nega kože obraza s kremicami je seveda zelo pomembna, se je pa potrebno zavedati, da nobena krema na svetu ne dela čudežev in globokih gub ne more odstraniti oziroma jih popolnoma zgladiti.

#3 Zimsko sonce ni škodljivo za kožo

Čeprav UVB žarki pozimi niso tako močni kot poleti, imajo UVA žarki enako delovanje. Razlika med UVA in UVB žarki je v tem, da so UVB žarki ‘odgovorni’ za sončne opekline, medtem ko UVA žarki povzročajo staranje kože in poškodbe kožnih celic, kar lahko privede tudi do nastanka raka. Zato je vsak dan nujen nanos kreme z zaščitnim faktorjem.

#4 Čokolada povzroča mozolje

Čokolada morda res ne spada med najbolj zdrava živila (s tem mislimo mlečno čokolado), vendar do sedaj ni znanstvene podlage za to, da bi naj povzročala nastanek mozoljev. Še več: čokolada z visokim deležem kakava (temna čokolada) je zelo koristna, saj vsebuje veliko antioksidantov.

#5 Če obraz čistite z mlekom, ne potrebujete še tonika

Umazanija in ličila se odstranjujejo z mlekom za čiščenje obraza, vendar je tonik za obraz zelo pomemben del nege. Pomagal vam bo pri izenačenju tena, prav tako pa zmanjšuje pore ter odstranjuje ostanke mleka in vlaži kožo.

 

Ta hitra masaža obraza lahko pomaga pri zmanjševanju gubic okoli oči

Foto: Deagreez / Getty Images Plus via Getty Images