Ta hitra masaža obraza lahko pomaga pri zmanjševanju gubic okoli oči

hitra masaža obraza

Hitra masaža obraza je novi TikTok trend, če pa zares pomaga pri zmanjševanju gubic okoli oči, vam razkrivamo v nadaljevanju.

Praznični dnevi, ki so pred nami, zaradi večje količine hrane in pijače pustijo tudi velik pečat na naši koži ter na njenem videzu. Večina nas bo v tem času jedla začinjeno hrano in sladkarije, zaradi česar lahko obraz zateče, še posebej v predelu okoli oči. Poleg tega pa hladno vreme izsušuje kožo, zaradi česar v tem času koža potrebuje dodatno nego. (Nega kože pozimi je še posebej pomembna)

Seveda je zelo pomembno, da uporabljate vlažilne kreme, masaža obraza pa vam bo pomagala pri tem, da izločite odvečno vodo in napnete obraz.

Hitra masaža obraza

Ta trend se je spet pojavil na TikToku in tisti, ki so masažo preizkusili, pravijo, da zares deluje. In kakšen je postopek?

Kot pri vsaki masaži obraza je tudi tukaj pomembno, da uporabljate konice prstov. Rahlo prste pritiskajte navzgor in navzdol. Tako boste pospešili cirkulacijo, kar bo zmanjšalo otečenost. Istočasno pa bodo zahvaljujoč dodatnemu kisiku celice nahranjene. Za masažo uporabite hranljivo kremo.

Masaža obraza po korakih …

1. S kazalcema pritiskajte na kožo od ustnic do ličnic, kot bi risali črko J.

2. Z istimi gibi pojdite do nosnic, prav tako v obliki črke J.

3. Nato pojdite od vrha nosu k predelu pod očmi.

4.  Na koncu s prsti povlecite kožo iznad obrvi do predela, kjer se pričnejo lasje.

5. Ponovite še na drugi strani.

 

‘Sendvič metoda’ je rešitev za sijočo in navlaženo kožo

Foto: Fizkes/ Getty Images Plus via Getty Images; povzeto po lepotaizdravlje.rs