‘Sendvič metoda’ je rešitev za sijočo in navlaženo kožo

sendvič metoda

Če ste se spraševali, kako imajo vse zvezdnice in influencerke tako lepo in sijočo kožo, imamo rešitev za vas. ‘Sendvič metoda’ vam bo namreč zagotovila lesk kože.

‘Sendvič metoda’ je tehnika, s pomočjo katere boste koži povrnili vso potrebno vlago in končno dobili želeni lesk. Kar pa je v teh zimskih dneh še posebej pomembno, saj nam leska vedno primanjkuje. Odlična novica je ta, da lahko to metodo uporabljajo vsi, ne glede na tip in stanje kože. Prav tako pa ne potrebujete nobenih pripomočkov. Seveda tudi ta metoda prihaja iz Koreje in je zasnovana na pravilu ‘treh sekund’. To pomeni, da tri sekunde po koncu čiščenja obraza nadaljujete z nanosom izdelkov, brez da pred tem kožo posušite. Na ta način bodo serumi in kreme vlago zaklenili v kožo in delovali še močneje. (Nega kože pozimi je še posebej pomembna)

@charlotteparler

The only thirst trap that matters ? #ClearGenius #XfinityFanthem #skincareroutine #thirsttrap #skincare #learnfromme

♬ Beggin’ – Måneskin

Kako ‘sendvič metoda’ pravzaprav deluje in kako jo vključiti v svojo negovalno rutino?

Kot smo že omenili, gre za zaklepanje vlage v kožo. Pričnete s čiščenjem obraza z gelom, nato na vlažen obraz nanesete aktivne sestavine (serum) ter zaključite z vlaženjem (krema), kar bo pomagalo, da koža vpije vse dobre sestavine izdelkov, ki ste jih nanesli. Če vam vseeno ni všeč, da bi direktno na moker obraz po čiščenju z gelom nanašali izdelke, ga rahlo posušite s papirnatim robčkom ter nanesite termalno vodico. Tako bo obraz navlažen, vi pa lahko nadaljujete z rutino. Rezultate boste videli že po nekaj tednih redne uporabe te metode.

 

 

Očitno smo si do sedaj obraz umivali narobe – tukaj so nasveti, kako to početi pravilno

Foto: Mike Coppola/ Staff / Getty Images Entertainment; povzeto po ljepotaizdravlje.hr