Očitno smo si do sedaj obraz umivali narobe – tukaj so nasveti, kako to početi pravilno

obraz

Umivanje obraza je nekaj, kar vsi počnemo vsak dan. Zato je prav šokantno, da strokovnjaki pravijo, da smo si do sedaj vsi obraz umivali narobe.

Za začetek je potrebno vedeti, da so robčki za odstranjevanje ličil približno enako slabi za našo kožo, kot so škodljivi za naše okolje. In tudi če prisegate na micelarno vodico ali kremno čistilno sredstvo, še vedno delate napake. Pod te napake štejemo dejstvo, da ne odstranimo vse umazanije ali še huje, da koži povzročamo stres in ji škodujemo. Zato smo strokovnjake povprašali, kako si je potrebno pravilno umivati obraz.

1. Vedno uporabite brisačko in si obraz najprej umijte z vodo

Večino ličil in druge umazanije odstranite z vlažno, čisto brisačko in pri tem uporabite le vodo (lahko je tudi micelarna vodica). Nato uporabite kremno čistilno sredstvo, ki ga nanesete na vlažno in čisto brisačko ter z njo odstranite preostanek umazanije. Tretje čiščenje pa naj bo samo z vodo ali micelarno vodico. Pri tem pazite, da ne pozabite na vrat in predel ob lasišču.

2. Obraza si nikoli ne umivajte z vročo vodo

Uporabite mlačno ali hladno vodo. Vroča voda ni najboljša za kožo, zato je ne bi smeli uporabljati niti pod tušem. Zato si pod tušem nikoli ne umivajte obraza. (Razkrivamo: Je umivanje obraza pod tušem škodljivo za kožo?)

3. Za umivanje vedno porabite 60 sekund

Poskrbite, da boste za umivanje obraza vedno porabili 60 sekund. Gre za veliko več časa, kot bi si mislili, zato je najbolje, da si na telefonu nastavite odštevalnik časa ter svojemu obrazu in vratu podarite mini masažo.

4. Ne pozabite na piling

Pilinga se poslužujte 2 do 3-krat tedensko. Na ta način boste odstranili odmrle celice in koži pomagali, da absorbira izdelke, ki jih boste nanesli kasneje. Če uporabljate piling, ki vsebuje delce, to storite pred umivanjem obraza, saj boste nato s čiščenjem dodobra odstranili vse te delce.

5. Serum je zelo pomemben

Zadnji del rutine umivanja obraza je vsekakor serum, ki bo kožo obnovil in vzpostavil njen pH. To bo uravnovesilo bakterijsko floro na povrhnjici, prav tako pa boste nanjo nanesli antioksidante s kislim pH, kot so vitamin C in AHA kisline.

 

5 zares preprostih trajnostnih sprememb, s katerimi bo vaša lepotna rutina bolj okolju prijazna

Foto: Light Field Studios / Getty Images Plus via Getty Images