Razkrivamo: Je umivanje obraza pod tušem škodljivo za kožo?

umivanje obraza pod tušem

Zavedati se moramo, da je koža obraza veliko bolj občutljiva od kože preostalega telesa. Iz tega razloga pa so nastale tudi polemike, če je umivanje obraza pod tušem škodljivo za kožo ali ne.

Če uporabljate pravilno tehniko umivanja in izdelke ter tega ne počnete prepogosto, je umivanje obraza pod tušem v redu. Vseeno pa obstajajo razlogi, zakaj se to početje odsvetuje. Na primer, voda iz tuša je lahko prevroča za obraz, če si obraz umijete kar z gelom za tuširanje, pa to vsekakor ni dobro za vašo kožo … Poglejmo, kje natančno se skriva težava.

Ali je voda iz tuša prevroča za obraz?

Na splošno velja pravilo, da prevroča voda ni dobra za kožo, še posebej ne za obraz, saj lahko poškoduje zaščitni sloj kože. Ko si umivate obraz zato zmanjšajte temperaturo vode za nekaj stopinj.

Ali lahko za umivanje obraz uporabimo kar gel za tuširanje?

Agresivni geli za tuširanje se odsvetujejo za umivanje obraza. Težava je v tem, da bodo kožo poškodovali in jo izsušili. Najbolje je, da že za umivanje telesa uporabite bolj nežen gel za tuširanje. Za umivanje obraza pa uporabljajte čistilce, ki so namenjeni samo za čiščenje obraza. Pazite tudi, da ne uporabljate izdelkov, ki vsebujejo alkohol ali parfume, saj bodo iz kože odstranili naravna olja.

Katera je pravilna tehnika čiščenja obraza?

Najprej obraz navlažite z vodo, nato na prste nanesite čistilni gel ter ga nežno vmasirajte v obraz. 20 sekund ga pustite na koži ter obraz temeljito umijte z mlačno ali hladno vodo. Zatem nadaljujte z vašo negovalno rutino.

 

(7 načinov, kako se znebiti zabuhlega obraza)

Foto: Torwai / Getty Images Plus via Getty Images, povzeto po ljepotaizdravlje.hr