Mit ali resnica: Ali lasje s pomočjo soka rdeče čebule res rastejo hitreje?

lasje

Da, dobro ste prebrali. Je možno, da rdeča čebula ni le dodatek k jedem, temveč tudi blagodejno vpliva na vaše lase? Poglejmo, ali lasje s pomočjo soka rdeče čebule res rastejo hitreje …

Raziskave so pokazale, da sok rdeče čebule vzpodbuja rast las, mi pa smo raziskali, za kaj točno gre. Rdeča čebula ima ogromno dobrih lastnosti za naše zdravje: nadzira raven sladkorja v krvi, skrbi za naše srce, zmanjšuje tveganje nastanka raka, izboljšuje prebavo … Sedaj pa so strokovnjaki odkrili, da sok te zelenjave vzpodbuja tudi rast las.

Sok rdeče čebule za hitrejšo rast las

Čeprav ne gre za čudežno zdravilo proti izpadanju las, so raziskave pokazale, da nanašanje soka rdeče čebule na lasišče pomaga pri pospešeni rasti las. Od 23 ljudi, ki so sodelovali v raziskavi in so si dvakrat dnevno na lasišče nanašali ta sok, jih je kar 20 v obdobju šestih mesecev opazilo pospešeno rast las.

Za zdaj vemo, da sok rdeče čebule pospešuje prekrvavitev, zmanjšuje vnetja na koži in vzpodbuja proizvodnjo kolagena. Vse to zahvaljujoč visoke vsebnosti sulfatov. Seveda pa je treba povedati, da so potrebne še dodatne raziskave. V vsakem primeru sok rdeče čebule ne škodi našim lasem, zato vam v nadaljevanju predstavljamo DIY tretma s tem sokom.

DIY maska za lase iz rdeče čebule

Zmiksajte 4 rdeče čebule in zmes precedite skozi gazo. Sok vmasirajte direktno na lasišče in pustite delovati eno uro. Sperite z mlačno vodo in nežnim šamponom. Da bodo vaši lasje hitreje rastli, to masko uporabljajte vsak dan.

 

Visoki čop Kim Kardashian: Njen frizer je razkril, kako ga ustvariti

Foto: Prostock-Studio / Getty Images Plus via Getty Images