Nasveti vizažistov, kako pravilno in na preprost način nanesti črtalo za veke

črtalo za veke

Zavihana črna črta na vekah je eden najbolj ikoničnih videzov ličenja vseh časov. Audrey Hepburn, Ariana Grande, Adele – pri vseh je črtalo za veke njihov prepoznavni videz. In popolna črta na vekah lahko v trenutku optično zgosti naše trepalnice, oči pa naredi zapeljive.

Toda zakaj je tako grozno težko nanesti črtalo za veke? Prvi pogoj je mirna roka, nato dobro črtalo in nekaj spretnosti. Je pa tudi res, da ne moremo vse izgledati kot Adele, ki ima pri roki celo ekipo vizažistov, ki jo lahko v trenutku spremenijo v hollywoodsko divo.

Umetnost nanašanja črtala za veke

Lahko pa se nekaj naučimo od priznanih umetnikov ličenja ter ljudi na internetu, ki so do potankosti naštudirali umetnost nanašanja črtala za veke. Ena izmed uporabnic družbenih omrežij je na primer delila svoj postopek nanosa, ki je videti dokaj enostaven. Sledilcem je tudi zaupala, da si oči naliči najprej, šele nato poskrbi za tekočo podlago. Najprej začrta črno črto, ki ne rabi biti popolna, nato pa z robčkom, ki ga preloži, črtalo zabriše v ostro linijo. Gre za hiter in preprost trik.

Nasveti umetnikov ličenja

Za ustvarjanje ostrih robov je najbolje uporabiti palčko za ušesa, ki jo pomočite v micelarno vodico. Prav tako je dobro, če si na obeh straneh vek zarišete pikico, tako boste vedeli, do kod morate povleči črto. Še en dober nasvet je ta, da namesto tekočega črtala za veke uporabite takšnega v gelu, saj je veliko lažji za nanos in se ne bo razpacal.

Poskusite kaj novega

Zapomnite si tudi, da črte ne rabite zarisovati le s črtali, temveč lahko uporabite tudi senčilo za veke ter tanek čopič. Prav tako imate proste roke pri izbiri barve – poskusite tudi z zeleno, rjavo, vijolično in modro.

Na posnetku si poglejte, kako lahko na enostaven način zarišete popolno črto.

 

4 koraki do bolj obstojnega rdečila za ustnice

Foto: DragonFly/ Getty Images Plus via Getty Images