4 koraki do bolj obstojnega rdečila za ustnice

rdečila za ustnice

Če imate tudi vi velikokrat težave s tem, da se vam rdečilo za ustnice razmaže ali hitro zbledi, upoštevajte naše štiri nasvete, kako do bolj obstojnega rdečila za ustnice.

Večina žensk za vsakodnevno ličenje uporablja nekaj osnovnih izdelkov, kot so puder, korektor, maskara, črtalo za oči ter rdečilo za ustnice. Z njimi poudarimo svojo lepoto in zabrišemo nepravilnosti. Velikokrat pa nam lahko povzroči težave ravno nanos rdečila za ustnice – sploh, če je v močnejšem odtenku. Lahko se hitro razmaže ali zbledi, težave pa lahko nastanejo že med samim nanosom. No, za to, da bi vaše rdečilo za ustnice izgledalo lepo, ne rabite biti umetniki ličenja. Poslušajte naše nasvete in z malo vaje, boste obvladali šminkanje.

šminke

1. Osnova

Na ustnice najprej nanesite osnovo (primer), zaradi katere bo rdečilo za ustnice dlje časa obstojno. Osnovo je najbolje na ustnice nanesti kar s konicami prstov. Če je nimate, bo v redu tudi balzam za ustnice, ki jih bo zgladil.

2. Puder

Naslednji korak je nanos pudra v prahu. Zaradi njega bo rdečilo za ustnice stabilno in se ne bo razmazalo. Prav tako boste ustnice lažje obrobili s svinčnikom.

3. Svinčnik za ustnice

Veliko žensk je mnenja, da svinčnika za ustnice ne potrebujejo. Če želite poudariti obliko vaših ustnic in preprečiti, da bi se rdečilo razmazalo, ga vsekakor morate uporabiti. Zaradi svinčnika bodo ustnice tudi polnejše.

4. Bleščilo za ustnice

Ko nanesete rdečilo za ustnice, lahko za konec nanesete še malo bleščila. Bleščilo bo še optično povečalo volumen vaših ustnic. Pri tem pa je pomembno, da z njim ne pretiravate. Najbolje ga je nanesti na osrednji del ustnic (spodaj in zgoraj), toliko, da se poudari lesk.

Na posnetku si oglejte 14 ikoničnih rdečil za ustnice:

Kako dolgo po poteku roka trajanja lahko uporabljate ličila?

Foto: Deagreez; Veles Studio / Getty Images Plus via Getty Images