Nega las: 10 trikov za lepe in sijoče lase

nega las

Nega las je zelo pomembna, če želimo, da so naši lasje videti zdravi, lepi in sijoči. Pred vami je praktični priročnik 10 trikov, s pomočjo katerih bodo vaši lasje zasijali.

#1 Striženje

Ljudje, ki imajo tanke in slabe lase, se pogosto izogibajo striženju, vendar bo krajšanje konic za 2–3 centimetre (ali več) dalo lasem bolj poln in gost videz.

#2 Sušenje

Med sušenjem las počakajte, da se pramen ohladi, preden ga odstranite s krtače. Večina ljudi hiti ob procesu sušenja, rezultat tega pa je ‘nestabilna’ pričeska.

#3 Razpršilo z morsko vodo

Če uporabljate razpršilo z morsko vodo, ki omogoča ustvarjanje ‘morske pričeske’ vse leto, dodajte vanj nekaj kapljic olja za lase. Zaradi olja lasje ne bodo imeli tako grobe teksture. Najprej popršite razpršilo po dlaneh, nato pa ga s prsti vtrite v lase.

#4 Med spanjem

Morda ni najbolj privlačna stvar na svetu, ampak nošenje kape iz tankega mrežastega materiala, ki se zaveže pod brado, medtem ko spite, je najboljši način, da ohranite pričesko.

#5 Ravnanje las

Da bi poravnali lase na zatilju, med sušenjem češite lase s krtačo naprej (preko ramen). Ko lase potegnemo, se ustvarja pritisk pri korenini, krtača, ki jo uporabljate, pa bo pospešila postopek sušenja in ravnanja.

#6 Barvani lasje

Nega las, še posebej barvanih, je izrednega pomena, saj se bo tako barva dlje časa obdržala na zdravih laseh. Da bi imeli najboljše pogoje, vsaj enkrat tedensko uporabljajte masko z globinskim delovanjem.

#7 Volumen

Ko želite povečati volumen, lase najprej posušite pri korenini in jih privzdignite s prsti. Če začnete sušiti lase pri konicah ali na sredini las, bodo mokri lasje pri korenini silili navzdol in bodo ustvarili nasprotni učinek (manj volumna).

#8 Suhi šampon

Še en način, da povrnete volumen: pred spanjem vtrite v lase suhi šampon (od korena do konic), zavijte jih v figo in prespite.

#9 Dvig las

Če se vam lasje tanjšajo ali izgubljajo volumen, dvignite pramene, kar bo odebelilo kutikulo in dalo vtis gostih las.

#10 Umivanje las

Med tuširanjem razdelite skodrane lase na štiri dele, spiralno jih zavijte (ali spletite v kite) in nanesite malo šampona na vsak del. Tako se lasje ob pranju ne bodo zapletali.

Naredite sami: negovalne maske za lase

 

Foto: Jun / Getty Images Plus via Getty Images