Nega las in lasišča je enako pomembna kot nega kože

nega las in lasišča

Nega las in lasišča je enako pomembna kot nega kože, v mislih pa imamo lepotne rituale, ki so učinkoviti tako pri negi kože kot pri negi las. Mogoče se sliši čudno, a verjemite, bogato se obrestujejo. Pa poglejmo, kaj točno morate storiti …

Naj vas pobožajo micelarne formule

Miceli so nežne, a hkrati zelo močne učinkovine (verjamemo namreč, da ste se o tem že prepričali z uporabo micelarne vodice za čiščenje obraza). Zato ni nič čudnega, da jih lepotna industrija uporablja tudi pri snovanju izdelkov za lase. Nega z izdelki, ki slonijo na micelih, je učinkovita zato, ker ti, sicer nežni izdelki, ne odstranjujejo naravnih olj in las ne izsušijo; odstranijo pa aktivna sredstva, ki se kopičijo na laseh ter druge nečistoče. Lasje so po uporabi spet polni nove energije in zasijejo. Poleg tega pa nežno očistijo tudi lasišče in vzdržujejo njegov zdravi pH. Različne formule šamponov so primerne za različne tipe las.

Naredite si piling

Nega las in lasišča zajema tudi piling, ki ga sicer delamo na obrazu ali telesu. Odmrle celice in ostanki preparatov, ki se med dvema pranjema kopičijo na lasišču, namreč kožo izsušujejo, pojavi se lahko prhljaj, pride pa lahko tudi do izpadanja las. Če želite preprečiti ta scenarij, si vsaj enkrat, lahko pa tudi dvakrat na teden, naredite piling kože na lasišču. Tako kot ste tega vajeni tudi na obrazu, si nežno vmasirajte negovalni preparat najprej v lasišče, potem pa ga razporedite tudi po celi dolžini las, čisto do konic. Nežna masaža skalpa bo pospešila cirkulacijo, uravnavala proizvodnjo sebuma in tako preprečila nastanek prhljaja.

Preizkusite multimasking

Strokovnjaki pravijo, da je multimasking najboljši način, kako zadovoljiti različne potrebe las, ki so podobne tistim, ki jih ima recimo mešana koža. Na temenu se skalp bolj masti kot drugod, lasje so po dolžini mastni in brez sijaja, konice pa povsem izsušene. Če vas mučijo te težave, morate na temenu poskrbeti za redno čiščenje, lase po dolžini gladiti, konice pa hidrirati in nahraniti.

Tudi lasem ugaja lepotni spanec

Če želite, da hidratantne učinkovine prodrejo globoko v vaše lase, je skrajni čas, da si privoščite hranljivi nočni tretma oziroma masko. Brez težav lahko to navado primerjate z nočno nego kože. Preparati za nočno nego namreč hranijo, hidrirajo, regenerirajo in revitalizirajo lase. Pomembno pa je tudi to, da jih ne obtežijo. In to vse v času krepčilnega spanca. Če vas je strah, da si boste z masko umazali blazino in ležišče, imamo rešitev tudi za to – na glavo si preprosto poveznite kozmetično kapo. Verjemite, zjutraj boste ob pogledu v ogledalo navdušeni. Pomembno je le, da si izberete takšno masko, ki kar najbolj ustreza vašim lasem.

Frizerji pravijo, da se vračajo zglajeni lasje, ki smo jih nosili v 90. letih

 

Foto: Mizina / Getty Images Plus via Getty Images