Recept za ta odličen rižev puding si morate shraniti

rižev puding

Rižev puding je pravzaprav lahko odličen vsakodnevni obrok. Nujno si morate shraniti recept zanj.

Rižev puding je odlična zamenjava za vse, ki jutra radi pričnete z ovsenimi kosmiči. Če namesto ovsa dodate katera druga polnozrnata žita, kot je npr. polnozrnati riž, boste dolgo časa siti. Če želite, ga lahko tudi sladkate. Super pa je tudi to, da si lahko rižev puding pripravite v naprej in ga v hladilniku hranite do pet dni.

Sestavine:
  • 1 skodelica polnozrnatega riža
  • 4 skodelice mandljevega mleka
  • 2 žlici javorjevega sirupa ali medu
  • ščepec soli
  • 1 žlička ekstrakta vanilije
  • mleti cimet
Priprava:

1. V srednji lonec dajte 1 skodelico riža, 3 skodelice mandljevega mleka, 1 žličko vanilije, 1 žličko cimeta, ščepec soli in 3 žlice javorjevega sirupa ali medu. Vse skupaj zavrite.

2. Nato na srednji temperaturi 45 minut kuhajte in občasno premešajte. Zatem dodajte še 1 skodelico mandljevega mleka in kuhajte še 15 do 20 minut, da se riž dobro zmehča.

3. Posipajte s cimetom in postrezite. Lahko dodate tudi mandlje, orehe …

 

Recepti za okusne zimske juhe

Foto: Angela Kotsell / Getty Images Plus via Getty Images; povzeto po ljepotaizdravlje.hr