Nega stopal z mini ritualom za maksi učinek

nega stopal

Ali tudi vam težave s stopali povzročajo ‘glavobol’? Morda mislite, da je nega stopal nekaj, kar vzame ogromno časa, vendar na srečo temu ni tako. Tukaj je nekaj nasvetov, s pomočjo katerih bodo vaša stopala spet lepa, negovana in mehka.

Mini rituali in maksi učinek

1. Stopala namočite v mlečno kopel

Mlečna kislina bo pomagala pri mehčanju stopal, prav tako pa žuljev. Lavor napolnite z enako količino mleka in tople vode, dodajte nekaj kapljic sivkinega olja in noge namakajte pet do deset minut.

2. Uporabljajte sredstvo za odstranjevanje zatrdlin

Pedikerji za odstranjevanje bradavic velikokrat uporabljajo blazinice, prepojene s salicilno kislino, kar se je čez čas pokazalo tudi kot odlično sredstvo za reševanje težav s kurjimi očmi. Vsekakor pa morate slediti navodilom in jih na koži ne smete pustiti dalj časa.

3. Piling je vse!

Za odstranjevanje otrdele kože na petah in stopalih uporabite piling in vlažen kamen za pete.

4. Hidrirajte stopala

Po tuširanju ali kopeli za stopala vodo vpijte z brisačo in v kožo vtrite debel sloj losjona, ki vsebuje ureo, saj jo bo zmehčala in navlažila.

5. Zaključek: lak

Lak naj bo zadnji korak v tej verigi nege, saj je videti lepo le na negovanih stopalih. Da pa bi zagotovili njegovo obstojnost, čez nanesite še zaključni sloj oz. nadlak. Nega stopal naj bo nekaj, na kar ne pozabite niti v hladnejših mesecih.

Obstaja kaj boljšega od kopeli?

Za sproščanje stopal po napornem dnevu zagotovo ne. Zato si privoščite kopel za vaša stopala, ki vam bodo zelo hvaležna. Tukaj je super recept …

Potrebujete:
  • sodo bikarbono
  • epsom sol
  • eterično olje po vaši izbiri
Priprava:

Epsom sol in sodo bikarbono zmešajte v razmerju 1:1 ter dodajte nekaj kapljic eteričnega olja.

 

Ali je naravna kozmetika zdrava? Razbijamo vse mite!

Foto: Niki Litov / Getty Images Plus via Getty Images