Negovane ustnice so pogoj za nanos šminke – našli smo čudovite jesenske odtenke

nanos šminke

Da bi bil nanos šminke najlepši, je potreben en pogoj: negovane ustnice. Zato smo za vas pripravili vodnik nege, temu pa smo dodali še naš izbor šmink v čudovitih jesenskih odtenkih.

Nega je najpomembnejši korak

Koža na ustnicah je najtanjša, zato je tudi zelo delikatna in občutljiva. Hladnejše ozračje, suh zrak, lizanje ustnic in tudi določena zdravila pa lahko pripomorejo k temu, da ustnice postanejo hrapave in se luščijo. Če na takšne ustnice nanesemo šminko, bodo pigmenti v njej še bolj poudarili to odmrlo kožo, zato je nujno, da ustnice pred nanosom šminke dobro pripravite. To lahko storite tako:

1. Na ustnice nanesite majhno količino balzama ter ustnice nežno skrtačite z zobno ščetko. Lahko uporabite tudi vlažno brisačo, s katero krožite po ustnicah.

2. Nanje nanesite piling. Lahko ga kupite ali pa naredite sami. Če ga boste naredili sami, boste potrebovali sladkor in med, ki ju zmešate in majhno količino nanesite na ustnice. Nato jih nežno masirajte s prstom in na koncu sperite z mlačno vodo.

3. Zaključite z nanosom hranljivega balzama za ustnice, ki naj vsebuje kokosovo olje in karitejevo maslo. Vse to je najbolje storiti zvečer, da se ustnice čez noč v miru obnovijo.

Naš predlog: Nuxe Very Rose rožnati balzam za ustnice, 7,40 €

Sedaj je na vrsti šminka

Mat žametno rdeče ustnice

Da bi ustvarili iluzijo polnih ustnic, jih s kremnim mat svinčnikom za ustnice obrobite malce izven naravnega loka ter jih z njim tudi zapolnite. Lahko tukaj zaključite ali pa čez nanesete še mat šminko v podobnem odtenku.

Nasvet: Na vrh zgornje ustnice nanesite malo osvetljevalca, pod spodnjo ustnico pa malo bronzerja. To bo ustvarilo iluzijo polnejših ustnic.

Naš predlog: Catrice Matt Pro Ink tekoča šminka, odtenek 090, 2,99 € in essence svinčnik za ustnice soft&precise, odtenek 407, 1,19 €

Sijoče ustnice

Če si želite lahkoten in svež videz, se odločite za roza ali vijolično bleščilo. Da bi se izognili temu, da se bleščilo razmaže, ga nanesite le na srednji del spodnje ustnice, nato pa ustnice stisnite skupaj, da se bleščilo porazdeli.

Nasvet: Uporabite bleščilo, ki se ne lepi, obenem pa vlaži ustnice. Najbolje je, če vsebuje kokosovo olje.

Naš predlog: Chanel Le Rouge Duo Ultra Tenue, odtenek 172 Light Mauve, 43,00 €

 

Zabrisane ustnice v barvi jagodičevja

Če si želite pustiti vtis, obenem pa ne skrbeti za popravke šminke, se odločite za šminko v barvi jagodičevja. S prsti jo nanesite na sredino ustnic, nato pa zabrišite. To bo ustvarilo nežno obarvane ustnice.

Naš predlog: ARTDECO Perfect Color, odtenek 817 Dose of Rose, 12,50 €

Naj traja

Če želite, da je vaša šminka obstojna dalj časa, boste morali narediti še en korak.

1. Po tem ko ste na obraz nanesli tekočo podlago, jo z gobico nanesite še na ustnice. Tako boste ustvarili osnovo za šminko.

2. Ko ste obrobili ustnice, s svinčnikom zarišite tudi znotraj linij. Tako bo barva šminke bolj obstojna.

3. Uporabite šminko, ki ima formulo z dolgo obstojnostjo.

 

10 rdečil za ustnice, ki jih lahko nosite od jutra do večera

Foto: puhhha / Getty Images Plus via Getty Images, PR