Odlično olje za hitro porjavitev si lahko naredite kar sami

olje za hitro porjavitev

Čeprav ves čas govorimo o pomembnosti zaščitnega faktorja, si seveda vsi želimo čim bolj zagorel ten in zato tudi uporabljamo izdelke za hitrejšo porjavitev. V kombinaciji z zaščitnim faktorjem, seveda. Pred vami je recept za DIY najboljše olje za hitro porjavitev.

V trgovinah je ogromno ponudbe izdelkov, ki zagotavljajo hitrejšo porjavelost, kar je odlično. Lahko pa ste tudi malo kreativni in si sami naredite naravno olje za hitro porjavitev. Gre za majhen DIY projekt korenčkovega olja. To olje je pravzaprav macerat, pripravek, ki se pridobi z namakanjem rastlin v olju. Ker pa je njegov zaščitni faktor okoli 5, ga je potrebno uporabljati v kombinaciji z izdelkom, ki vsebuje višji zaščitni faktor (od 30 dalje). Koža, ki je namazana s tem oljem, narejenim iz zelenih orehov, korenčka in oljčnega olja, bo mehka, nahranjena in zaščitena.

Korenček kožo nahrani, regenerira in vsebuje tudi antioksidante, je odlično za nego suhe in občutljive kože. Kožo bo zaščitilo pred zunanjimi vplivi, kot so veter, mraz in onesnažen zrak. Pozimi bo takšno olje zdravilo suho in razpokano kožo, poleti pa jo bo negovalo. Vsebuje betakaroten, močan antioksidant, ki je odličen zaščitnik proti UV žarkom.

Orehi vsebujejo veliko vitamina E, ki je prav tako močan antioksidant, nujen za zdravo in lepo kožo. Prav tako pa vsebujejo zdrave maščobe, zaradi česar delujejo proti raku.

Oljčno olje vsebuje velik odstotek nenasičenih maščobnih kislin ter vitaminov A in E. Pomaga pri zaščiti kože pred soncem in blagodejno deluje na občutljivo kožo.

sonce

Recept

Ker mora macerat stati mesec dni, priporočamo, da ga naredite čim prej.

Sestavine:

  • 6 zelenih orehov
  • eden večji korenček
  • oljčno olje

Postopek:

Orehe oluščite in jih dajte v stekleno posodo. Korenček naribajte, dajte v posodo in vse skupaj zalijte z oljčnim oljem. Steklenico 3-4 tedne pustite stati na soncu in jo občasno pretresite. Po tem času macerat precedite in dobljeno olje prelijte v stekleničko. Stekleničko z oljem je nato najbolje hraniti v hladnem in temnem prostoru.

 

Lasje kot s plaže: Kako pravilno uporabiti slano pršilo za lase?

Foto: Bob Thomas / Getty Images Plus via Getty Images; Unsplash