Lasje kot s plaže: Kako pravilno uporabiti slano pršilo za lase?

slano pršilo za lase

Vroči dnevi so tukaj, z njimi pa so se vrnile tudi preprostejše pričeske. Ena izmed njih, ki je hit vsakega poletja, so zagotovo lasje kot s plaže. Zakaj jim rečemo tako? Ker za njih uporabimo slano pršilo za lase, s pomočjo katerega ustvarimo rahlo valovite kodre.

Do tukaj se sliši vse super, realnost pa je velikokrat drugačna. Ko lase popršimo s slanim pršilom, se velikokrat zgodi, da lasje postanejo trdi, konice pa suhe kot slama. Dejstvo je, da ker ta pršila vsebujejo sol, bodo lase dehidrirala. Toda ni vse tako črno – če znate slano pršilo za lase pravilno uporabiti, boste z njegovo pomočjo ustvarili krasno pričesko. Poglejmo, kako pravilno uporabiti ta izdelek za lase.

1. Koliko pršila nanesti na lase?

Frizerji pravijo, da je to najbolj odvisno od teksture vaših las, zato boste morali najverjetneje nekajkrat preizkusiti, kakšna količina vam ustreza. Prav tako je odvisno, katero znamko slanega pršila uporabljate. Vsekakor pa velja tukaj pravilo, manj je več. Če boste pretiravali, so lahko rezultat zlepljeni lasje.

2. Kje ga nanesti?

Če imate daljše lase, se osredotočite na spodnji del las, vsekakor pa se izognite pršenju po koreninah. Slana pršila pa po mnenju frizerjev najbolje izgledajo na srednjih dolžinah las. Še en trik za vse, ki imate lase brez volumna: ko so vaši lasje mokri, s slanim pršilom popršite po koreninah las ter jih posušite. Na ta način boste lase malce dvignili in pridobili volumen.

3. Kdaj ga nanesti?

Tukaj imate dve možnosti. Lahko ga uporabite na suhih laseh in jih z elastiko iz blaga spnete v ohlapno figo. Na ta način bodo lasje pridobili teksturo rahlo valovitih, razmršenih las. Lahko pa popršite mokre lase ter jih posušite s sušilnikom. Na ta način boste dobili volumen las.

4. Kako se izogniti trdim lasem?

Če ste ugotovili, da imate po nanosu slanega pršila trde lase, čez njih nanesite sloj balzama v pršilu, ki se ne izpira. In še enkrat: ne pretiravajte s količino slanega pršila.

5. Pričakujte razmršeno pričesko, ne popolnih kodrov

Če vaši lasje niso naravno skodrani, ne pričakujte, da bo slano pršilo naredilo čudež. Od njega lahko pričakujete nežno valovite, razmršene lase.

 

Poletne pričeske, ki so najboljša izbira v vročih dneh

Foto: soup__studio / Getty Images Plus via Getty Images