Popoln nanos šminke: Triki Lise Eldridge, najbolj znane umetnice ličenja

popoln nanos šminke

Popoln nanos šminke ni nekaj nedosegljivega, niti ne rabi biti nočna mora. Poiskali smo nasvete najbolj znane umetnice ličenja na svetu, Lise Eldridge, ki liči veliko znanih imen.

Lisa Eldridge je ena najbolj znanih umetnic ličenja na svetu, liči veliko zvezdnic, med njimi tudi igralki Kate Winslet in Lily Collins ter pevko Dua Lipo. Vizažistka pa ima tudi svojo linijo ličil, med njimi tudi kolekcijo rdečil z imenom Fantasy Floral Lip Kits.

Da pa bi lepo nanesli šminko, ne potrebujete dragih pripomočkov, poznati morate le nekaj trikov velikih mojstrov.

Pred samim šminkanjem razmislite, kakšen stil vam je všeč. Imate raje mat šminke ali sijoče šminke? Ali si ustnice uokvirite z barvico? Šele ko odkrijete, kaj vam najbolj odgovarja, je čas za nanos šminke.

Popoln nanos šminke glede na obliko ustnic

Proporcionalne ustnice

Malo je žensk, ki imajo zgornjo in spodnjo ustnico proporcionalno. In ravno te ženske so srečnice, saj jim pristaja vsak make up. Morda je tukaj dobro vzeti v obzir ta nasvet: uporabljajte mat šminke, saj bodo sijoče še dodatno poudarile ustnice.

Majhna in okrogla usta

Za vas so najboljša izbira sijoče šminke. Raje uporabljajte svetlejše odtenke, saj bodo tako ustnice optično večje.

Polnejša spodnja ustnica

To je najpogostejša oblika ustnic. Če želite zmanjšati fokus na spodnjo ustnico, uporabite korektor, nato nanesite nevtralni mat odtenek šminke, sredino ustnic pa osvežite s svetlejšim odtenkom.

Polnejša zgornja ustnica

V tem primeru je potrebno doseči simetrijo. To boste storili tako, da boste ustnice obrobili z barvico. Na spodnji ustnici uporabite svetlejše odtenke, kot je npr. nude pink, s katerimi boste ustvarili več volumna. Izogibajte se sijočim šminkam, saj bo zgornja ustnica videti še večja.

Tanke ustnice

S pomočjo čopiča najprej na ustnice nanesite puder v prahu. Nato pa jih z barvico obrobite tako, da greste malce čez rob ustnic. Zatem nanesite svetlo šminko in vse skupaj zabrišite s čopičem. Šele nato nanesite šminko v nude odtenku, na koncu pa dodajte nekaj bleščila, da dosežete volumen.

Dodatni triki
  • Sama šminka se mora skladati s preostalimi ličili, zato jo lahko uporabite tudi na licih in jo s čopičem lepo zabrišete.
  • Šminko lahko zmešate z osvetljevalcem in jo nanesete na lica. Tako boste dobili svež videz.
  • Za monokromatsko ličenje Lisa uporablja šminke tudi na očeh. S pomočjo čopiča šminko nanese na veke, nato pa jo s prsti lepo zabriše. Nato nanese še malce bleščila, da bi ustvarila tisti ‘vau’ učinek.

 

To poletje so v modi zapeljive, sočne ustnice: 10 najboljših bleščil

Foto: Wand_Prapan / Getty Images Plus via Getty Images; povzeto po lepotaizdravlje.rs