Pravila britja bikini predela za nežno in občutljivo kožo

pravila britja bikini predela

Nepravilno britje ne le, da povečuje količino vraslih dlačic in vnete kože, temveč lahko kožo tudi poškoduje. Zato bomo z vami delili nasvete in pravila britja bikini predela, s pomočjo katerih se boste temu izognili.

Koža na bikini predelu je zelo občutljiva in suha. Takoj po britju se zato lahko pojavi rdečica, ki jo je enostavno nemogoče skriti. Dermatologi sicer pravijo, da bi bilo najbolje, če bi za depilacijo bikini predela poskrbeli v kozmetičnem salonu, vendar si številne ženske za to ne morejo vzeti časa, niti porabljati denarja za takšne tretmaje. Na srečo pa imamo za vas nekaj nasvetov, s katerimi bo britje postalo nekaj, kar boste z veseljem počeli, koža pa bo lepa.

Pravila britja bikini predela

1. Uporabljajte izdelke, ki so namenjeni pred in po britju

Zelo je pomembno, da kožo najprej pripravite. Na bikini predel 10-15 minut pred britjem nanesite katerokoli naravno olje (npr. kokosovo). Če je vaša koža suha in rdeča, boste morali narediti še nežen piling. Na ta način boste s kože odstranili odmrle celice, ki bi lahko zamašile pore, posledično pa bi prišlo do vraščanja dlačic. Nato nanesite peno ali kremo za britje, na koncu pa poseben gel, losjon ali kremo, s katerimi boste kožo pomirili.

2. Uporabljajte le svojo britvico

Britvice ne smete deliti z nikomer, niti s svojim partnerjem. Gre za to, da se na britvici nahaja veliko bakterij, ki lahko na vašem telesu povzročijo nastanek mozoljev. Prav tako je potrebno britvice menjavati zelo pogosto, saj se sčasoma obrabijo in postanejo tope.

3. Če se urežete, uzreznino takoj oskrbite

Tudi če ste zelo previdni, se vam lahko zgodi, da se urežete. Da bi preprečili iritacijo kože, na ureznino nanesite tonik za obraz, nato pa gel aloe vere.

4. Kako se izogniti urezninam?

Pred britjem kožo segrejte, da bi odprli pore. Kot že rečeno, pa pred britjem naredite piling. Napaka, ki jo počne večina žensk, je ta, da za britje uporabljajo gel za tuširanje in ne pene za britje. Čeprav ta trik deluje, je bolj varna izbira vsekakor pena. Pomembno pa je tudi, da dlačice brijete v smeri njihove rasti.

5. Izberite primerno spodnje perilo

Priporočljivo je, da se brijete zvečer in ne več kot dvakrat tedensko. Dan ali dva po britju ne nosite nogavic ter sintetičnega spodnjega perila. Najboljša izbira so brezšivne bombažne spodnje hlačke.

 

Kako je lahko depilacija z voskom manj boleča?

Foto: yurok / Getty Images Plus via Getty Images; povzeto po lepotaizdravlje.rs