Kako je lahko depilacija z voskom manj boleča?

depilacija z voskom

Depilacija z voskom večini žensk predstavlja nočno moro, vendar temu ni treba biti tako, saj je lahko veliko manj boleča …

Obstaja veliko načinov odstranjevanja neželenih dlačic, od britja, depilacijskih krem in epilatorjev. Vendar se večina žensk še vedno odloča za depilacijo z voskom. In čeprav gre za najbolj učinkovito metodo, pri kateri dlačice rastejo počasneje, gre tudi za neprijetno in bolečo metodo. Mi pa imamo nekaj nasvetov, kako ublažiti ta proces. (Vse, kar morate vedeti, preden se naročite na brazilsko depilacijo)

Na depilacijo se ne naročite neposredno pred menstruacijo

Pred in v času menstruacije bo vaša koža še dodatno občutljiva, zato se v tem obdobju ne naročajte na depilacijo. Raje počakajte nekaj dni.

Po depilaciji ne telovadite in ne nosite oprijetih oblačil

Najhujša posledica depilacije so mozoljčki in vraščene dlačice. Vaša koža je zelo občutljiva 48 ur po depilaciji in to še posebej na znoj ter bakterije, zato lahko telovadba privede do vnetij in mozoljčkov. Prav tako se v tem času izogibajte oprijetim oblačilom, kot so npr. modne kolesarke. Gre za to, da takšna oblačila stisnejo kožo in preusmerijo rast dlačic navznoter, zato pride do vraščanja.

Termin depilacije naj bo med 15.00 in 17.00 uro

Strokovnjaki pravijo, da je tem času vaš prag bolečine najvišji, zato bo tudi bolečina manjša.

Kreme za blaženje bolečine

Lahko si nabavite tudi kremo ali pršilo, ki omrtvi kožo in s tem zmanjšate bolečino med samim tretmajem.

Po depilaciji

Po depilaciji ne uporabljajte krem ali drugih izdelkov, ki vsebujejo parfume, saj lahko še dodatno dražijo kožo. Stuširajte se s hladno vodo in pustite koži, da se pomiri.

 

 

Učinkovita depilacija po vaši izbiri, s katero boste dosegli gladko kožo

Foto: People Images / Getty Images Plus via Getty Images; povzeto po lepotaizdravlje.rs