Vse, kar morate vedeti, preden se naročite na brazilsko depilacijo

brazilsko depilacijo

Vseeno, ali ste živčni pred prvim postopkom ali se po dolgem času spet odločate za brazilsko depilacijo, za vas smo na enem mestu zbrali najpogostejša vprašanja in odgovore o tem načinu odstranjevanja dlačic.

Brazilska depilacija ni nekaj, česar bi se morali bati. Bolj je težava v tem, da gre za intimne predele, zato ženske po navadi pri takih lepotnih postopkih nismo najbolj sproščene. Če pa pomislimo še na bolečino, se velikokrat raje ne odločimo za brazilsko depilacijo. Vendar vam lahko zagotovimo, da je vse skupaj profesionalno izvedeno, prav tako pa vas ne rabi skrbeti bolečina. Na enem mestu smo tako zbrali najpogostejša vprašanja in odgovore o tem načinu odstranjevanja dlačic.

Kako najti dobro kozmetičarko?

Najti izkušeno kozmetičarko, ki obvlada svoje delo, je enako pomembno, kot najti dobrega frizerja. V prvi vrsti si želite nekoga, ki mu lahko zaupate, ki je izučen in ki ima certifikate za izvajanje brazilske depilacije. Pomembno je tudi, da se kozmetičarka drži vseh higienskih priporočil – od menjavanja papirnate podloge na mizi, do menjavanja voska za vsako stranko. To je zelo pomembno, saj se lahko v primeru uporabe enega voska za več strank zelo hitro na kožo prenesejo bakterije in nastanejo infekcije.

Kako dolge naj bodo dlačice?

Dlačice morajo biti dolge vsaj 0,5 cm. Če ste jih navajeni briti, to storite nazadnje vsaj 5 dni pred obiskom kozmetičarke. Pomembno je le, da dlačice niso prekratke. Če so daljše, to ne predstavlja težave.

Kako si postopek narediti čim manj boleč?

Pol ure pred obiskom kozmetičnega salona lahko vzamete protibolečinsko tableto. Če vam bo kozmetičarka prvič izvajala brazilsko depilacijo in če ste si pred tem ves čas brili dlačice, se pripravite na malce nelagodja, saj so dlačice trše. Pri tej depilaciji pa se z voskom izvlečejo v celoti iz korenine, kar je lahko malce boleče. Vendar brez panike, z vsakim obiskom salona bodo dlačice mehkejše, s tem pa bo tudi samo postopek manj boleč ali povsem neboleč.

Kako naj pripravim kožo?

Ta korak sicer ni nujen, vendar si lahko naredite piling, ki bo pripomogel še k boljši depilaciji. Kozmetičarke pa prav tako svetujejo, da na dan depilacije ne pijete kave ali alkohola, saj bo zaradi tega vaša koža še bolj občutljiva in bo depilacija posledično bolj boleča.

Kako zelo bo bolelo?

Na to vprašanje ni pravega odgovora, saj ima vsaka oseba drugačen prag bolečine. Na to pa zelo vpliva tudi kvaliteta voska, ki ga kozmetičarka uporablja. Če je vosek kvaliteten, bo zelo zmanjšal bolečino, do kože pa bo tudi bolj nežen. O tem, kakšen vosek uporablja vaša kozmetičarka, se pozanimajte še pred prvim obiskom. Dejstvo pa je, da če greste na to depilacijo prvič, morate pričakovati določeno mero nelagodja in bolečin.

Kako naj kožo negujem po depilaciji?

Najbolje je kožo negovati z oljem ali vlažilnim losjonom, ki vsebuje aloe vero. Aloe vera bo kožo pomirila in ohladila ter preprečila morebitne iritacije. Prav tako pa bo zmanjšala število vraščenih dlačic.

Kako pogosto je potrebno hoditi na brazilsko depilacijo?

Vsaka oseba ima malce drugačen cikel rasti dlačic, vendar je povprečen čas za izvajanje brazilske depilacije na štiri do pet tednov. V vmesnem času morate skrbeti za kožo na tem predelu, obenem pa je pomembno, da si dlačic ne brijete in jih pustite rasti.

 

Preberite si tudi članek Strokovnjaki svetujejo: 3 stvari, ki jih svoji koži nikoli ne bi smeli delati.

Foto: Alexandra Turkina / Getty Images Plus via Getty Images