Učinkovita depilacija po vaši izbiri, s katero boste dosegli gladko kožo

depilacija

Če je vaš cilj popolnoma gladka koža brez dlačic, potem obstajata dva načina, ki vas pripeljeta do tega – prvi je laserska epilacija od glave do pet, drugi pa kombinacija brivnika, voska in laserja. Naj bo depilacija po vaši izbiri, kar vam najbolj ustreza. 

Pazduhe

  • Britje Vtrite v kožo gel/kremo/peno za britje in z ostro britvico (če se brijete vsakodnevno, jo menjajte enkrat na teden) povlecite poteze v obliki križa, nato v obliki črke X. Takšne poteze omogočajo, da odstranimo vse dlačice na tem območju.
  • Depilacija z voskom Trdi vosek brez traku je najboljša možnost za debelejše in gostejše dlačice, ki rastejo na tem delu. No, tukaj je še en (neugoden) pogoj: počakati morate tri tedne, da dlačice zrastejo za tovrstno depilacijo.
  • Laser Če se odločite, da boste vložili denar za trajno lasersko odstranitev, naj bo to pod pazduhami. S tem se ne boste le osvobodili potrebe po stalnem britju ali depilaciji, ampak bo ta postopek zmanjšal tudi znojenje.

Bikini območje

  • Britje Noč pred britjem vtrite olje v kožo. To bo omehčalo kožo in olajšalo proces odstranjevanja dlačic. Prav tako je pred britjem priporočljivo, da z električnim brivnikom skrajšate dlačice. Namažite bikini predel z gelom za britje, zatem povlecite brivnik v smeri rasti dlak, na koncu pa v nasprotni smeri.
  • Depilacija z voskom Trdi vosek brez traka za poteg bo povzročil najmanj bolečin in iritacij. Deluje kot čvrst ovoj okoli dlake in ne poškoduje kože. Dva dneva po depilaciji na suhi koži naredite blag piling z rokavico in tako preprečite vraščanje dlačic.
  • Laser Dlake na tem delu telesa so običajno temne, kar olajša delo z laserjem. Če pa se za to metodo odločite tekom poletja, imejte v mislih, da vaša koža ne sme biti izpostavljena – zaradi nevarnosti sončnih opeklin. Najboljši čas za izvajanje laserskih tretmajev sta vsekakor jesen in zima.

Noge

  • Britje Uporabite ista pravila kot za britje pazduh. Ta metoda ustvarja kratkotrajne rezultate, ki je najbolj primerna za ženske z zelo svetlimi dlačicami na nogah. Ženske s temnimi dlačicami, ki hitro rastejo, so kandidatke za laserski poseg.
  • Depilacija z voskom Mehki vosek lahko prekrije velike površine kože, kar pospeši postopek. Za tovrstno depilacijo mora miniti 3–6 tednov, da dlačice zrastejo, preden jih uspešno odstranite z voskom.
  • Laser Če so vaše dlačice temne, razmislite o laserski epilaciji, ki prinaša najboljše rezultate, saj na rast dlačic na tem območju ne vplivajo hormoni.

 

Pozimi se ne smemo tuširati z geli za tuširanje, temveč s tem izdelkom

Foto: Fizkes/ Getty Images Plus via Getty Images