Pričeska ‘Rachel’ je po predvajanju Prijateljev spet najbolj zaželena

rachel

Pričeska moderne Rachel je dosegla nov val navdušenja, saj bi po predvajanju posebne oddaje Prijateljev vse rade imele točno takšno. Lahko bi ji rekli kar Rachel 2.0. Za vas smo pripravili tudi nasvete, kako jo najlažje oblikovati – saj gre za zahtevno pričesko.

V posebni oddaji Prijatelji, ki je bila premierno predvajana 27. maja, se je pojavilo kar nekaj izsekov iz starih epizod serije, zato smo lahko lepo videli stil 90. let. S tem mislimo na vintage jeans, obleke na naramnice, ki se nosijo preko navadnih majčk s kratkimi rokavi ter na sandale s platformo. In seveda ne moremo mimo najbolj slavne pričeske v zgodovini pop kulture: pričeske The Rachel.

Odkar so izdali trailer za posebno oddajo Prijateljev, je povpraševanje po pričeski The Rachel poskočilo za 179 %. Frizerski saloni po vsem svetu namreč poročajo, da si ogromno žensk želi ravno to pričesko, ki jo je imela Jennifer Aniston. Poleg tega pa je nad njo navdušena tudi nova generacija.

Slaba novica je ta, da je pričesko The Rachel težko oblikovati, saj je postrižena slojevito. Dobra novica pa je ta, da nam je (spet) priskočil na pomoč TikTok. #RachelGreen ima trenutno 571 milijonov ogledov, medtem ko ima #90shair 45 milijonov ogledov. Generacija Z je torej poustvarila to slavno pričesko in jo modernizirala.

@asapabes

attempted rachel’s 90s hairstyle ?

♬ original sound – meme rivera ミ☆

 

@sarahhdls

90s hair vibes #fyp #blowout #hairtok #hair #inspo #90s #foryou

♬ good 4 u – Olivia Rodrigo

In tudi frizerji niso ostali tiho in so zavihali rokave. Eden izmed njih je ustvaril pričesko Rachel 2.0 in jo dodelal s postopoma postriženimi prameni, ki lepo oblikujejo obraz.

Da bi vam olajšali oblikovanje te pričeske, smo pripravili naslednje nasvete …

Pričeska ‘The Rachel’ je videti najbolje pri dolžini las malce nad rameni. Če pa so vaši lasje malo daljši, lahko pričeski dodate moderen pridih. Ker je ta pričeska sestavljena iz več slojev, boste z njo pridobili na volumnu, lasje pa bodo lepo oblikovali vaš obraz.

#1 korak:

Ključ je, da so lasje lahki, zato je najbolje, da so sveže oprani. Uporabite šampon za volumen, saj bo to osnova za oblikovanje las.

#2 korak:

Po pranju, ko so lasje še vlažni, nanje nanesite nekaj kapljic olja ali seruma, da boste dobili gladko teksturo za stiliranje.

#3 korak:

Lase posušite s pomočjo okrogle krtače, pri tem pa se izogibajte ravnanju las, saj boste tako izgubili ves volumen. Priporoča se tudi uporaba vroče krtače za lase, saj vam bo olajšala delo.

Foto: Getty Images / Handout / Getty Images Entertainment