Saša Lendero: “Sledim svojemu stilu”

saša lendero

“Lepota je zame neločljivo povezana s toplino, prijaznostjo, simpatičnostjo in zanimivostjo. Ne samo pri ženskah, tudi pri moških,” pravi naša najbolj uspešna pevka Saša Lendero, ki s partnerjem Miho niza uspešnice tudi za tuje pevske zvezde in za svoje delo prejemata tudi priznanja in nagrade. 

“Lepota je lahko žar v očeh, poseben pogled, duhovita pripomba …, takrat poteze dobijo pozlato in takrat vidim lepoto. Simetrija in popolnost sta kaj hitro lahko dolgočasni in zbledita, če ni ostalega,” še dodaja. Saša Lendero se vrača tudi na TV zaslone kot del tekmovalne zvezdniške ekipe novega šova na Planet TV Kdo si ti? Zvezde pod masko.

V zimskem času še bolj skrbimo za kožo na obrazu. Nam zaupate svoj negovalni ritual?

Moja koža je že od nekdaj zelo suha. Moram ji dodajati tako vlago kot tudi maščobo. Pozimi več maščobe, poleti pa čim več vlage. Moje železno pravilo je že od nekdaj – nikoli v posteljo z ličili. Tudi če imam po nastopu ali snemanju na voljo le dve ali tri ure spanja, delček tega žrtvujem za to, da si temeljito očistim kožo. Mislim, da razen tega nimam kakšnih prav posebnih ritualov, razen masaže obraza, ki si jo naredim približno dvakrat tedensko ali pa, ko imam občutek, da izgledam utrujeno. Takrat si umijem obraz in z brisačo popivnam le oči, ostalo pa pustim mokro. Potem vzamem kakšno dobro olje (svetlinovo, olje mareličnih pešk, kokosovo ali olje iz grozdnih pešk), ga segrejem med dlanmi in z njim precej intenzivno zmasiram obraz.

Kaj vam je pri izbiri negovalne kozmetike najpomembnejše?

Da ni testirana na živalih in da ima čim več naravnih sestavin. Če je poleg tega še slovenski izdelek, potem sem pa sploh vesela!

Pred nakupom lepotnih izdelkov vedno pogledate njihovo sestavo?

Pravzaprav največkrat kupim izdelke na priporočilo ali ob predstavitvi.

Če bi lahko pokukali na vašo kozmetično poličko, kaj vse bi našli na njej?

Moja polička je kar precej polna. Nikoli nisem bila navdušena nakupovalka oblačil, čevljev ali torbic. Vedno pa me do konca očarajo mažice, dišavice, losjoni in … papirna galanterija (smeh). V mojem predalu se zato najde marsikaj. Nekatere stvari kupim le enkrat, nekatere pa me spremljajo leta in leta, saj jih kupujem znova in znova.

Zdaj, ko smo veliko doma, se morda kdaj tudi naličite ali uživate to obdobje brez ličil?

Doma nikoli ne nosim pudra. Včasih si podočnjake pokrijem s tankim slojem korektorja z rahlo oranžnim odtenkom, predvsem pa si s svetlo rjavim svinčnikom rahlo poudarim obrvi. Trenutno mi je všeč malo bolj ravna linija. Zdi se mi, da so obrvi pravi okvirček, ki poudari pogled in ves obraz. Ker je moja hči Aria navdušena nad bleščečimi osvetljevalci, si jih včasih malo nanesem na lička oziroma ličnice in si tako prislužim kakšno njeno pohvalo.

saša lendero

Sledite lepotnim smernicam pri ličenju ali imate svoj stil?

Sledim svojemu stilu in tistemu, kar mislim, da mi pristaja. Lepotne smernice me običajno tako ali tako zadenejo z rahlo zamudo, zato raje ne računam nanje (smeh).

Katere lepotne izdelke imate vedno s seboj v torbici in katere bi po vašem morala imeti vsaka ženska?

S seboj imam vedno kakšno tubico kreme za roke, črtalo za obrvi, sivo barvico za oči in nekaj za nego ustnic. Največkrat sta to Forever Aloe lips ali Carmex.

Hitra pričeska: spuščeni lasje ali figa, čop?

Razmršena figa, ki nikakor ne izgleda tako kot filmske ali youtube različice razmršene fige. Moja je res samo razmršena figa. Skrivnosti tiste druge različice žal še nisem odkrila, močno pa sumim, da se ne naredi z eno potezo, tako kot moja.

Kako skrbite za svoje prelepe svetle lase?

O, hvala! Moj iskren odgovor bi bil – premalo! Lase svetlim že mnogo let. Zadnje mesece sicer počasi prehajam na temnejšo blond barvo, ki je bližje moji naravni in tako lahko uporabljam dosti šibkejši razvijalec. Sicer pa kupujem izdelke brez silikonov, enkrat mesečno pa si naredim oblogo iz toplega kokosovega olja, kančkom eteričnega olja rožmarina in dvema žlicama balzama. Vse to zmešam, namažem na lase, jih zvijem in spnem na temenu ter pustim čez noč. Naslednji dan jih umijem (lase vedno šamponiram le enkrat in še to čimbolj na hitro, da se čim manj izsušijo) in videti so prav zadovoljni.

Ste zaljubljeni v več parfumov ali ostajate zvesti le eni dišavi? Katere so vaše priljubljene zimske dišave?

Dišavice imam zelo rada, vendar pa se precej redko odločam za menjavo vonjev. Že nekaj let uporabljam pretežno dva ali tri parfume: Dior For ever and Ever, Cacharel Noa in Coco Chanel (slednjega najraje v maščobni bazi ali mleku).

“Sledim svojemu stilu in tistemu, kar mislim, da mi pristaja.” – Saša Lendero

Celotni lepotni pogovor si preberite v aktualni februarski številki L&Z.

Foto: Planet TV