Se vam v zadnjem času lasje bolj mastijo? Poznamo razlog …

bolj mastijo

Čeprav smo letos zares že komaj čakali tople dni, marsikomu sedaj delajo preglavice lasje, ki se bolj mastijo. Kako rešiti to težavo?

Resnično življenje ni tako idealno kot na slikah. In tudi poleti se v resnici borimo z visokimi temperaturami, vlago, znojenjem, lepljivim občutkom … Ta težava pa ni preskočila niti naših las. Z dvigom temperatur se posledično več znojimo, zaradi česar se znoj začne mešati s sebumom na našem lasišču, s tem pa postanejo naši lasje mastni. Obenem pa je ob povišani vlagi v zraku več vlage tudi v naših laseh. Težavo pa še poslabšajo naši poletni dodatki, kot so sončna očala, ki pomagajo pri prenašanju maščobe na lasišče. Prav tako pa klobuki in kape, ki lase naredijo bolj ravne in mastne.

Čeprav se vam morda zdi ideja, da lase v tem primeru pogosteje umivate, lahko to povzroči ravno nasprotni učinek. Če boste lase umivali vsak dan, se bo zaradi tega začelo proizvajati več sebuma. Posledično bodo lasje spet mastni. Pri samem umivanju las pa je pomembno, da uporabljate izdelke brez sulfatov in silikonov.

Rešitev za vmesni čas med umivanjem las so vsekakor suhi šamponi, ki bodo zagotovili tudi volumen las. Na tržišču je veliko kvalitetnih, ki bodo vpili odvečno maščobo, znoj in umazanijo, pri tem pa ustvarili volumen in lepo strukturo las.

Če vam suhi šampon ne odgovarja, imamo še eno rešitev: figa ali visoki čop! Poleg tega, da vam ne bo tako vroče, se tudi lasje ne bodo tako mastili, ker ne bodo imeli stika s kožo. Kar je dobitna kombinacija.

Preberite tudi članek 5 slabih navad nege las, ki jih morate to poletje nujno spremeniti.

Foto: Privetik / Getty Images Plus via Getty Images, povzeto po ljepotaizdravlje.hr