Se vam v zadnjem času lasje bolj mastijo? Poznamo razlog …

lasje bolj mastijo

Zaradi zelo vročega poletja se marsikomu dogaja, da se mu lasje bolj mastijo. Kako rešiti to težavo? Imamo nekaj nasvetov …

Resnično življenje ni tako idealno kot na slikah. In tudi poleti se v resnici borimo z visokimi temperaturami, vlago, znojenjem, lepljivim občutkom … Ta težava pa ni preskočila niti naših las. Z dvigom temperatur se posledično več znojimo, zaradi česar se znoj začne mešati s sebumom na našem lasišču, s tem pa postanejo naši lasje mastni. Obenem pa je ob povišani vlagi v zraku več vlage tudi v naših laseh. Težavo pa še poslabšajo naši poletni dodatki, kot so sončna očala, ki pomagajo pri prenašanju maščobe na lasišče. Prav tako pa klobuki in kape, ki lase naredijo bolj ravne in mastne.

Las nikakor ne umivajte vsak dan

Čeprav se vam morda zdi ideja, da lase v tem primeru pogosteje umivate, lahko to povzroči ravno nasprotni učinek. Če boste lase umivali vsak dan, se bo zaradi tega začelo proizvajati več sebuma. Posledično bodo lasje spet mastni. Pri samem umivanju las pa je pomembno, da uporabljate izdelke brez sulfatov in silikonov.

Kaj storiti?

Rešitev za vmesni čas med umivanjem las so vsekakor suhi šamponi, ki bodo zagotovili tudi volumen las. Na tržišču je veliko kvalitetnih, ki bodo vpili odvečno maščobo, znoj in umazanijo, pri tem pa ustvarili volumen in lepo strukturo las.

Če vam suhi šampon ne odgovarja, imamo še eno rešitev: figa ali visoki čop! Poleg tega, da vam ne bo tako vroče, se tudi lasje ne bodo tako mastili, ker ne bodo imeli stika s kožo. Kar je dobitna kombinacija.

Kako ustvariti razmršeno figo:

 

Doma narejene negovalne maske za lase

Foto: shevtsovy / Getty Images Plus via Getty Images