Skrivnosti ličenja, ki jih enostavno morate poznati

skrivnosti ličenja

Namesto da neutrudno dopolnjujete svoje kozmetično bogastvo z najnovejšimi odtenki ličil, pudri vseh oblik, rdečil z brezčasno obstojnostjo in maskarami, ki obljubljajo trojni volumen trepalnic, spremenite taktiko. Skrivnosti ličenja in brezhibne polti se skrivajo v pravilnem načinu nanašanja ličil.

Pravilna uporaba korektorja

Korektor ob pravilni uporabi sodi med najuporabnejše kozmetične pripomočke. Če ga uporabljate za prekrivanje podočnjakov, nikar ne pozabite najprej nanesti kreme za predel okoli oči. Počakajte, da se vpije, šele nato s tanko plastjo zabrišite podočnjake. Korektorji so po strukturi gostejši od pudra, to pa pomeni, da hitreje in bolj opazno ‘zlezejo’ v gubice. Nič ne bo narobe, če svoj pogled čez nekaj ur preverite v ogledalu in naredite kak popravek. Če boste mozolje ali izpuščaje poskušali zakriti s korektorjem za prekrivanje podočnjakov, boste dosegli prav nasprotno. Ker je praviloma korektor za prekrivanje podočnjakov odtenek svetlejši od naravnega tona vaše kože, boste mozolj še bolj poudarili. Zato investirajte v pravi tip korektorja, ki se ujema z barvo vaše kože in ga nežno nanesite na mozolj. Za hitrejše celjenje čezenj nanesite še puder v prahu, ki pospešuje sušenje.

Ključ je v paleti

Občudujete tehniko profesionalnih vizažistov? Stisnite levo roko v rahlo navzdol obrnjeno pest (da dobite gladko površino) in jo uporabite kot paleto za ličenje. Če boste puder nanašali postopoma, namesto neposredno iz embalaže, boste točno vedeli, kdaj je dovolj in se tako izognili odvečni količini izdelka na obrazu. Enako lahko eksperimentirate tudi s senčili za veke – na roki mešajte odtenke toliko časa, da dobite želenega. Veliko lažje je namreč zgrešeno kombinacijo sprati z roke, kot z oči. Sicer pa se vedno ličite na čim bolj naravni svetlobi. To največkrat pomeni v dnevni svetlobi, ne pod kopalniškimi žarnicami, katere vas silijo k prekomernemu ličenju. Za večerno ličenje izberite sobo v stanovanju z najmehkejšo svetlobo. Opremite se s prenosnim ogledalom in veselo na delo. Dobra podlaga je osnova za popoln videz, zato ji namenite največ časa in pozornosti. Niti najlepši odtenek senčil na vekah ne bo zakril morebitnih spodrsljajev pri osnovi.

Skrivnosti ličenja oči

1. Če imate olivno oziroma temnejšo polt, naj vam zaupamo trik, ki ga uporabljajo top modeli. S čopičem nanesite svetleče senčilo v odtenku šampanjca ali smetane na notranji kot oči. Opazili boste, kako se vam bo razjasnil obraz, vaš pogled pa bo svež.

2. Poskusite svoje oči okviriti z burgundsko rdečo ali vijolično maskaro. Pogled in linije bodo precej mehkejše, kot če bi uporabili črno. Nad spremembo boste navdušene predvsem lastnice modrih in zelenih oči.

3. Za vse ljubiteljice obrobljenih ali ‘mačjih’ oči – potem, ko ste s svinčnikom obrobili zgornjo in/ali spodnjo veko, ponovite postopek še s senčili v sorodni barvi svinčnika. S tem boste dosegli dvojni učinek – fiksirali obrobo in zmehčali pogled.

4. Nikoli ne nanašajte senčil na veke, ne da bi prej poskrbeli za pravilno podlago. Krema ne zadostuje. Tudi če na obrazu ne nameravate uporabiti pudra v prahu, ga nanesite na veke. Tako bo površina zglajena in pripravljena na ličila. Senčila se vam ne bodo razlivala ali nabirala v gubice, pa tudi obstojna bodo ves dan, saj puder deluje kot utrjevalec.

Popolne ustnice

Ste kdaj pomislili, da bi zamenjali vrstni red ličenja ustnic? In sicer tako, da najprej nanesete šminko, nato obrobo. Vizažisti pravijo, da pozabite na staro tehniko občrtovanja celih ustnic in najprej nanesite šminko, nato pa z obrobo v enakem odtenku dodajte barvo oziroma popravite tam, kjer je potrebno. Sicer pa nikoli ne obrobljajte ustnic čez njihov rob. Če imate tanjše ustnice, izbirajte med svetlimi do srednje svetlimi odtenki rdečil, saj jih bodo temnejši dodatno zožali. Za polnejši občutek na sredino spodnje ustnice dodajte kanček svetlečega ali prozornega bleščila. Zapomnite si, da bodo majhne skrivnosti ličenja naredile veliko razliko.

 

Katera tekoča podlaga za obraz je prava?

Foto: Jacoblund / Getty Images Plus via Getty Images