Špela Grošelj: njeni lepotni rituali

špela grošelj

Pevka Špela Grošelj nam je zaupala svoje lepotne skrivnosti, koliko ji pomeni ličenje ter kako pogosto se odpravi na razne tretmaje.

Vaš jutranji lepotni ritual?

Ker zelo rada spim, običajno zjutraj ni časa za dolge jutranje rituale. (smeh) Jutranja kava pa je vsak dan z mano – brez nje namreč ne funkcioniram.

Ostajate zaprisežena blondinka ali se morda poigravate z mislijo, da bi spremenili barvo las?

Skoraj prepričana sem, da bom ostala blondinka. Enkrat blond, za vedno blond. (smeh) To barvo imam že od 17. leta in je postala del mene, ne predstavljam si biti več rjavolaska.

Kako skrbite za svoje lase?

Zadnjih 5 let imam frizerja, ki mu popolnoma zaupam. Pri njemu dobim tudi lasno kozmetiko, ki mi odgovarja, na vsake toliko pa si privoščim tudi nego las. Običajno po poletju, ko so lasje utrujeni od sonca, morja in vročine.

Katera ženska za vas pooseblja lepoto in zakaj?

Od tujih zvezdnic zagotovo J.Lo, za katero se mi zdi, da se ji čas vrti nazaj in je za moje oči vsako leto lepša. Lepota zame ni zgolj v videzu, ampak v energiji, ki jo oseba oddaja. Jennifer Lopez deluje, kot da ima oboje.

Kako negujete svoj obraz? Obiskujete kozmetične salone ali prisegate na domači spa?

Na tem podočju verjetno nisem tipična ženska. Redko kdaj grem na nego obraza, ne poslužujem se nekih tretmajev – pravzaprav uporabljam eno in isto kremo in grem na vsake toliko časa na diamantni piling. Morda bi imela kakšno gubo manj, če bi temu posvetila več pozornosti. (smeh)

Kaj vam pomenita kozmetika in ličenje? Nujno zlo, navado, užitek …?

Zaradi narave mojega dela se kozmetiki in ličenju ne morem izogniti. Je pa res, da z ličili ne pretiravam. Ko je potrebno, sem seveda naličena, a če le ni nujno, po svetu hodim nenaličena. V resnici se takšna najbolje počutim.

Vaš lepotni adut? Kaj najraje izpostavite na svojem telesu in obrazu?

Ko gre za ličila, nikoli ne pretiravam. Rada imam naravni videz in se za poudarke odločam glede na oblačila, frizuro, namen … Rada imam nežne tone, tako oči kot ustnic.

Se vaš stil ličenja prilagaja modnim smernicam ali ostajate zvesti svojemu?

Ostajam zvesta tistemu, kar mi pristoji in se ne oziram na modne smernice. Vedno sem bila ljubiteljica naravnih, peščenih tonov in nekih hudih barv na mojem obrazu ni. No, razen za pusta. (smeh)

Katere lepotne izdelke najdemo v toaletni torbici, kateri so vedno z vami in brez katerega enostavno ne bi zdržali?

V toaletni torbici sta vedno tekoč in suh puder, ena paletka senčil v naravnih tonih, bleščila za ustnice, črna in bela barvica ter različni čopiči. Zdržala bi pa lahko brez težav brez vsega. (smeh)

Ste ljubiteljica športa ali se z njim ukvarjate zgolj zaradi ohranjanja kondicije in lepe postave?

Šport imam rada, pridejo pa tudi obdobja, ko se mi je težko spraviti na trening. V prvi vrsti sem se začela z njim ukvarjati, ker sem si želela vitkejše postave, hkrati pa sem ga vzljubila in je postal del mene.

Pedikura, manikira – doma ali v salonu?

Oboje v salonu, že zadnjih 15 let. To je (poleg depilacije) edini redni »tretma«, ki je na sporedu na vsake 3 tedne.

Če bi imeli možnost spremeniti nekaj na svoji zunanjosti – kaj bi to bilo, če sploh kaj?

Super bi bilo, če bi imela metabolizem, ki bi mi dovoljeval jesti vse, kar si želim. (smeh) Sicer pa sem s svojim videzom zadovoljna.

Vaš odnos do lepotnih popravkov (manj invazivnih ali kirurških)?

Lepotna industrija nam je omogočila, da na različne načine negujemo svoj obraz, telo in na tak način upočasnimo staranje. So stvar vsakega posameznika in nimam nič proti njim. Je pa res, da nekateri z njimi pretiravajo in si zato delajo več škode kot koristi – no, v tem pa ne vidim smisla. Ampak še vedno pravim, kakor komu ustreza.

Kako si napolnite baterije, kako se sproščate?

Najbolj uživam na morju, še posebej pozimi, ko se z Gregom odpraviva v Azijo. Voda me pomirja, ob in v njej se najbolj sprostim. Če je zraven še dobra hrana in pijača, je odklop popoln.

Vaša definicija lepote?

Lepota je vedno v očeh opazovalca, zato se je ne da definirati. Pa vseeno – v mojih očeh človeka dela lepega njegova lepa energija.

Špela Grošelj & njeni favoriti:

špela grošelj favoriti

Bronzer: Glow Bronzer ARTDECO, Micelarna pena: Clean Phase Kozmetika Afrodita, Rdečilo za ustnice: MAC, Črna barvica za oči: Kohl Pencil Max Factor

Foto: Tibor Golob, PR